Ligakupa - harmadszor aranyérmes a Videoton

Budapest |

<p> </p>
<p>A bajnoki címvédő Videoton története során harmadszor nyerte meg a labdarúgó Ligakupát, miután a sorozat szerdai döntőjében háromgólos győzelmet aratott a hazai környezetben játsszó Kecskemét felett.</p>
<p> </p>

 

A Ligakupát 2007-ben hozták létre, a Videoton a mostani sikerét megelőzően az első és a második kiírásban is diadalmaskodott.

Ligakupa, döntő:
Kecskeméti TE-Videoton FC 0-3 (0-1)
-----------------------------------
Kecskemét, 3500 néző, v.: Bognár Tamás
gólszerzők: Sándor Gy. (38.), Gyurcsó (65.), Nikolics (90.)
sárga lap: Cukic (38.), Alempijevic (47.), Tököli (55.), illetve Torghelle (70.)

Kecskemét:
----------
Antal B. - Koszó, Balogh B., Varga R., Mohl - Alempijevic (Bertus, 67.), Cukic (Balog, 77.), Savic, Pekár - Litsingi, Tököli

Videoton:
---------
Tujvel - Szolnoki, Vinicius, Caneira, Hector - Oliveira, Sándor Gy. (Kovács I., 91.), Mitrovic (Vaskó, 85.), Tóth B., Walter Lee (Gyurcsó, 63.) - Torghelle (Evandro, 83.)

Az első 20 percben mindkét együttes többször is veszélyeztetett, majd a félidő felénél kicsit kiengedtek a csapatok, leginkább a mezőnyben folyt a játék. A 33. percben Litsingi került nagy helyzetbe, de a vendégek kapusa bravúrral hárította a lövését, öt perccel később pedig a Videoton megszerezte a vezetést.
A második játékrész az elsőhöz hasonlóan indult, majd a 63. percben csereként beállt Gyurcsó Ádám gyakorlatilag a második labdaérintéséből gólt szerzett, ezzel szinte eldőlt a mérkőzés. Az utolsó percben ráadásul Nikolics Nemanja is betalált, így összességében magabiztosan szerezte meg története harmadik Ligakupa-trófeáját a Videoton.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?