Lewandowski Zorró-álarcban

<p>Az FC Barcelona bombaformában várja a labdarúgó BL elődöntőjét, a Bayern München elleni ma esti (20.45) első mérkőzést. Messiék vissza akarnak vágni a németeknek a két éve elszenvedett megsemmisítő vereségek miatt.</p>

A két együttes a 2013-as elődöntőben találkozott egymással legutóbb, akkor a spanyolokat valósággal sokkolta a bajorok összesítésben elért 7:0-s (4:0, 3:0) sikere. A katalán csapat hívei számára figyelmeztető lehet, hogy a Barca védelme szinte egyáltalán nem változott azóta, ugyanúgy Gerard Piqué, Jordi Alba és Dani Alves próbálja majd megállítani Thomas Mülleréket, ugyanakkor a Messi vezérelte támadógépezet formája már sokkal inkább derűlátásra adhat okot. A bajnokságban az elmúlt egy hétben a Getafe ellen hat, a Córdoba ellen nyolc gólt szerzett a barcelonai csapat, melynek a Messi, Luis Suárez, Neymar csatártriója összesen 108 találatnál jár a szezonban valamennyi sorozatot figyelembe véve. Ez már nyolccal több, mint a 2008/2009-es idényben minden trófeát begyűjtött együttes első hármasáé, a Messi, Samuel Eto'o, Thierry Henry soré volt. „Tény, hogy egy védő számára biztosan nem a legmegnyugtatóbb érzés Messiék ellen pályára lépni – nyilatkozott elismerően Thomas Müller, a Bayern csatára, aki bár világklasszisoknak nevezte az ellenfél csatárait, magabiztosan latolgatta az esélyeket. – Megvan bennünk a képesség, és készen állunk a feladatra. Az edzőnk mindenkinél jobban ismeri a Barcelonát, a legjobb taktikát dolgozza majd ki ellene.” Pep Guardiola, a müncheniek trénere valóban szinte mindent tudhat a spanyol gárdáról, mivel vezetőedzőként a klub történetének legeredményesebb időszaka fűződik a nevéhez. Vele 2008 és 2012 között 14 trófeát, közte két Bajnokok Ligáját és három bajnoki címet nyert a katalán együttes. Neymarral és Suárezzel ugyan nem dolgozott együtt a Barcában előzőleg tizenegy éven át futballozó szakember, de a mostani keret nagy részét irányította. A katalán trénernek így valószínűleg nem okozhat nehézséget a legjobb taktika megalkotása, az viszont igen, hogy több kulcsemberére nem számíthat. Franck Ribéry, Arjen Robben és David Alaba nem bevethető. Az orr- és állkapocscsonttöréssel kezelt Robert Lewandowski viszont bekerült a Bayern München Barcelonába utazó keretébe, s valószínűleg speciális maszkban pályára lép. A lengyel támadó kijelentette: mindenképpen segíteni akar a csapatának. „Ez az első alkalom, hogy az ellenfél edzőjeként jövök a Camp Nouba. De félre kell tenni az érzelmeket, az a célunk, hogy legyőzzük a Barcát. Ez rendkívül nehéz feladatnak ígérkezik, mert szerintem a világ jelenlegi legjobb csapatával találkozunk” – nyilatkozta Pep Guardiola. „Guardiola fantasztikus edző, akivel rengeteg trófeát nyertünk. Amikor Barcelonában dolgozott, tökéletes volt a kapcsolatunk, a távozása óta azonban nem beszélünk – mondta Lionel Messi, a katalánok legnagyobb sztárja, aki 2013 júliusa óta először vett részt meccs előtti sajtótájékoztatón. – Mindent megteszünk, hogy ott legyünk a fináléban, de nem lesz könnyű dolgunk.” A két csapat egymás elleni mérlege Bayern-fölényt mutat: az európai kupákban eddig nyolcszor találkoztak, ötször a németek nyertek, s csak egyszer a katalánok. (MTI, SITA, ns)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?