Leo Kweuke belelendült

<p>„Háromszor jobb, mint Amanatidisz“ - ezzel ajánlotta az Eintracht Frankfurt figyelmébe a kameruni Leonard Kweukét a DAC német trénere, Werner Lorant. Az öntörvényű edző, aki 1980-ban játékosként volt tagja az UEFAkupát nyerő Eintrachtnak, nem túlzott.</p>

Kweukét fél évre vette kölcsön a Bundesliga I-ben szereplő Frankfurt, s a 21 éves csatár két portugáliai előkészületi mérkőzésen három gólt lőtt. Kedden a második ligás Augsburg ellen káprázatos fejesgólt szerzett, s bár az Eintracht 3:2-re kikapott (az ellenfél részéről Szabics is betalált), Friedhelm Funkel edző elégedett volt az új szerzeménnyel. „Egyelőre még mozgáskoordinációs problémái vannak, de látszik rajta, hogy tud focizni“ - nyilatkozta a kameruni csatárról a Frankfurter Neue Presse napilapnak.


„Három húgom és két öcsém él nehéz körülmények között, értük is játszom“ - ezzel a mondattal indította németországi pályafutását Kweuke, aki új csapatában az Elefánt becenevet kapta. „Itt az új Yeboah?“ - hangzott az olvasói kérdés egy frankfurti fórumon. A válaszra még várni kell, de a DACban 11 bajnoki gólt szerző támadó egyelőre élt a lehetőséggel: vasárnap a Rot-Weiss Oberhausen elleni 4:1-es győzelem során is eredményes volt, azon a meccsen két gólt lőtt (a 84. és a 86. percben).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?