Lehetett volna rosszabb is

Peking. A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott az erősebb, a női csapat pedig a gyengébb csoportba került a pekingi olimpia szombati sorsolásán. Kemény Dénes szövetségi kapitány alakulata az ausztrál, az utóbbi időszakban remeklő montenegrói, a vb-3. spanyol, a vb-6.

Peking. A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott az erősebb, a női csapat pedig a gyengébb csoportba került a pekingi olimpia szombati sorsolásán. Kemény Dénes szövetségi kapitány alakulata az ausztrál, az utóbbi időszakban remeklő montenegrói, a vb-3. spanyol, a vb-6. görög, valamint a kanadai csapattal van azonos csoportban. A másik ágon szerepel a vb-győztes horvát, a Világliga-első szerb, valamint az amerikai, a német, a házigazda kínai és az olasz együttes. „Úgy gondolom, hogy lehetett volna rosszabb és lehetett volna jobb, ez körülbelül közepesnek nevezhető sorsolás, kiegyensúlyozott a két csoport. Célunk a csoportelsőség, a minimális végcél pedig a legjobb háromba kerülés” – nyilatkozta Kemény Dénes.

A magyar nők az ausztrál, a görög és a holland válogatottal találkoznak a csoportmeccsek során, a másik kvartettbe kapott besorolást az olimpiai címvédő olasz, az Európa-bajnok orosz, a Vl-győztes amerikai és a házigazda kínai együttes. „Az olimpián nincs már könnyű vagy nehéz csoport. Mindegy, milyen kvartettbe kerültünk, mert nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Az esélyesek közé tartozunk, és szeretnénk nyerni” – mondta Godova Gábor szövetségi kapitány.

A férfi és a női tornán is a csoportgyőztesek egyből az elődöntőbe kerülnek, míg a 2. és a 3. helyezettek keresztbe játszanak a legjobb négy közé jutásért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?