Legyőzte a DAC a Duklát

Dunaszerdahely |

<p>Megszerezte második élvonalbeli győzelmét a DAC labdarúgócsapata: a 6. fordulóban izgalmas mérkőzésen 2:1-re legyőzte a besztercebányai Duklát. A vendégek a második félidőben jobbak voltak, de a bajnokság legjobb góllövője, Leony Kweuke eldöntötte a meccset. A nagy számok törvénye alapján is várható volt, hogy Mate Dragicevic egyszer gólt fog rúgni – ez végül a DAC—B. Bystrica mérkőzés 12. percében történt meg (három perccel korábban is volt Dragicevicnek egy ziccere, de azt régi jó szokásához híven a kapusba rúgta), és micsoda gól volt!</p>

Pinte passzolt Kweukéhez, aki mesterien tette vissza a labdát Dragicevic elé, ő pedig gyönyörűen kilőtte a felső sarkot. A 36. percben egyenlített a Dukla, Pančík beadása után Hučko fejelt a hálóba.


A második félidő elején jobbak voltak a vendégek, az 52. percben Ďuriš, két perc múlva Hučko került helyzetbe, de egyikük sem találta el a kaput. A két Dukla-lehetőség között volt egy Dragicevic-helyzet is, de ezt, ahogy általában lenni szokott, védte a kapus. A 70. percben ismét a dunaszerdahelyi kapu elé került a Dukla, egyik drukkerük meg bizonyára közvetlen közelről akarta látni az akciót, átugrott a kerítésen, de nem jutott messzire, két lépés után három rendező és két rohamrendőr csapott le rá.


A közönség egyre nagyobb biztatása közepette vezette támadásait a DAC, de a bíró les miatt rendre megállította őket. A 75. percben Filo került igéretes helyzetbe, de Novota leszedte a labáról a labdát, az ellentámadásból pedig megszületett a második DAC-gól: a csereként beállt Hassan beadása után a góllövőlistát vezető Leony Kweuke lőtt a hálóba. A 81. percben Kotrys fejesét Novota védte, s mivel a besztercebányaiak további próbálkozásai már nem voltak veszélyesek, a lelkes szurkolótábor boldogan ünnepelhette a DAC második győzelmét a Corogoň Ligában. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?