Lebirkózták ellenfeleiket a dél-szlovákiai diákok

Bánovce n/B./Dunaszerdahely/ Gúta/Somorja.

Bánovce n/B./Dunaszerdahely/ Gúta/Somorja. Taroltak, hét bajnoki címmel, nyolc súlycsoportgyőzelemmel, összesen húsz éremmel kerültek rivaldafénybe a dél-szlovákiai birkózóklubok szárnyait bontogató tehetségei a fiatalabb diákok kötöttfogásban zajló országos bajnokságán.

Mivel a rimaszombati Oláh Krisztiánnak nem akadt ellenfele, ezért ő csupán győztesként került a jegyzőkönyvbe a 31 kg-os súlycsoportban. Bánovce nad Bebravouban huszonnégy szlovákiai birkózóklub százhuszonhat versenyzője csatázott az érmekért.

Két dunaszerdahelyi állhatott fel a dobogó legfelső fokára. „A 44 kilós súlycsoportban Bazsó Marek remekelt. Vágbesztercei, trencséni és báni ellenfelét legyőzve lett döntős. Az aranyéremért vívott csatában technikai tusgyőzelmet aratott, ezzel élete első bajnoki címét gyűjtötte be. A 62 kg-osok mezőnyében Bertók Nicolas brillírozott, aki előbb besztercebányai, privigyei és nyitrai riválisát fektette két vállra, majd a döntőben 20 másodperc leforgása alatt 10:0-ra verte privigyei ellenfelét. Nicolas megismételte tavalyi sikerét, ő másodízben lett országos bajnok” – ecsetelte legjobbjaik teljesítményét Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

Ha már a duplázóknál tartunk, a nagymegyeri Szarvas Márk 2016-ban a 68 kg-os, idén viszont a 73 kilós súlycsoportban diadalmaskodott.

„Branislav Dinko révén nekünk is jutott egy aranyérem, Lakatos Patrik pedig a döntőben maradt alul. Korábbi éremhalmozóink, a Kürthy hármas ikrek időközben Magyarországra igazoltak, ennek ellenére kollégámmal, Máriási Alojzzal neveljük az utódokat. Ha nem csurran, legalább csöppen. Egyébként madari és komáromi versenyző is dobogós helyezést produkált az erőpróbán” – summázta a Komáromi járást képviselő klubok birkózóinak bajnoki éremtermését Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

A töretlen fejlődést igazolja a két vásárúti országos bajnok, Tóth Máté és Csóka Richárd példája, akik a tavaly karnyújtásnyira voltak az elsőségtől, idén viszont már aranyéremmel büszkélkednek.

„Bár mi a kötöttfogásra szakosodtunk, a másik fogásnemben is képesek vagyunk lépést tartani a legjobbakkal. Ezt igazolja Martin Lavrinčík elsősége” – nyilatkozta védencük sikeréről Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

Csapatversenyben a Hakszer Tibor és Juhász Mária edzőpáros által irányított dunaszerdahelyiek a második, a vásárútiak pedig a harmadik helyen zártak.

Bajnoki tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?