Lánglovag a gombaiak gólkirálya

Gomba |

<p>Egy évvel ezelőtt a második helyen értek célba, idén viszont a mezőny eminenseként szerepeltek, magabiztosan szereztek elsőséget a gombaiak a dunaszerdahelyi területi bajnokság III. osztályában.</p>

A felső-csallóköziek játékoskeretében a hazaiak kisebbségben vannak, mindössze öt helybeli viseli a bajnokcsapat mezét. „Szponzorunk igyekezetének, támogatásának köszönhetően több, egykor felsőbb osztályban is megfordult, zömmel a szlovák fővárosban dolgozó futballista alkotja együttesünk gerincét. Azért a mieink is egyre több lehetőséget kapnak a kezdő tizenegyben. Sokat tanulnak a tapasztalt társaktól” – ecsetelte a gombai fociadiadal hátterét id. Johancsik István klubelnök.
Egyébként a pozsonyiak munkahelyi elfoglaltsága olykor a csapat összeállítását is befolyásolja. „A mezőny gólkirálya, Miroslav Faltus ősszel tizennyolcszor, tavasszal csupán négyszer volt eredményes. Hivatásos tűzoltóként gyakran maradt távol” – adta közre meghatározó egyéniségük gyakori hiányzásának okát a tisztségviselő. A kitűzött cél elérése érdekében a téli holtidényben trénercserére került sor a listavezetőnél. Idősebb Pavol Hudcovský helyébe Roman Štrbát szerződtették, aki játékosedzőként vezette csatába védenceit. „Mindketten sokat tettek a siker érdekében. Nagy pozitívumnak számít, hogy Roman Štrba a futballpályán, csapattagként is irányít bennünket. Azonnal képes reagálni a kialakult helyzetre. Nagyot javult a kommunikáció az edző és a játékosok között” – fogalmazta meg az edzőváltás hozadékát a hazai ötösfogat tagja, Bargár Krisztián, aki titkárként is a kollektívát segíti.
A bajnokság egyeduralkodójának drukkerei előszeretettel hangoztatják: a mieink a százasok klubjába is beléptek. „Ezzel idénybeli százkét találatunkra utalnak. Dicséretet érdemel az is, hogy huszonhat bajnoki mecscsünkön kapusunk csupán huszonhatszor kapitulált. Ellenfeleink mindössze háromszor tudták begyűjteni skalpunkat” – hangzott id. Johancsik István gyorsmérlege.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?