La Liga – Nyert az Atlético és a Real is, a zárókör dönt a bajnoki címről

Atlético Madrid

Az éllovas Atlético Madrid és a második Real Madrid is győzött vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában, így az utolsó fordulóban dől majd el, melyik fővárosi együttes nyeri a La Liga mostani kiírását.

Diego Simeone együttese végig óriási fölényben játszott az Osasuna ellen, ám sokáig képtelen volt szabályos gólt szerezni, a vendégek pedig a hajrá előtt első kaput találó kísérletükből gólt szereztek. Az Atlético az utolsó percekben tudott újítani, így Renan Lodi és Luis Suarez találatával fordított.

A Real Madridnak is gondja volt a gólszerzéssel sokáig, a második játékrész közepén azonban Nacho eredményes volt, az Athletic Bilbao pedig nem tudott egyenlíteni.

A 38. kör előtt maradt a két pont különbség a két csapat között a tabellán.

Az FC Barcelona az Atlético sikerével mindenképpen elveszítette volna esélyét a bajnoki címre, de vasárnap a reményei életben tartásához szükséges minimumot sem tudta produkálni, mivel hazai pályán kikapott a Celta Vigótól. A harmadik helyet viszont megtartotta, mert a negyedik Sevilla is vereséget szenvedett.

A bennmaradásért küzdő négy csapat közül a sereghajtó Eibarnak megpecsételődött a sorsa azzal, hogy 4–1-re kikapott Valenciában. A hét év után búcsúzó baszk együttes ugyan pontszámban még utolérheti a 17. Huescát és a 18. Elchét, de az egymás elleni eredmények miatt már nem tudja megelőzni mindkettőt. Az utolsó körben az Huesca és az Elche mellett még a Valladolid reménykedhet, a három csapatból egy marad tagja az élvonalnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?