Küszöbön a 7. Peredi Tízes

pereditizes
Pered |

Csupa újdonságot és újat ígér a szombati 7. Peredi Tízes (rajt 10.00). A mátyusföldi faluban előbb a gyerektávok következnek, majd egy órával később rajtol az 5 km és a 10 km mezőnye.

„Nagyon nagy az érdeklődés, már az előzetes nevezések is jelzik, hogy megdőlhet a 250-es részvételi csúcs, s ehhez még 150 induló gyerek is társulhat – mondta érdeklődésünkre Zilizi Gyula, aki negyedik éve a terepfutóverseny főszervezője. – Megváltozott a két főtáv útvonala. Részben végigvezet a falu főutcáján, a 10 km-en indulók pedig megismerkedhetnek a közeli Téglások és Telek-tó vidékével is. Sportnapunk keretében zajló futásunk azért is vonzó, mert bőséges pluszcsomag vár a versenyzőkre, amire sokszor hivatkoznak a máshonnan érkezők. A tombola sem ígér keveset, mert akadhat olyan futó, aki kerékpáron hajt haza, de olyan is, aki helikopteres sétarepüléssel tehet pontot peredi szereplésére. És a 10 km-es táv férfi és női győztese hétvégi wellnessüdülést is nyer a szokásos díjak mellé. Versenyünk a peredi közösségi összefogás példája, az önkormányzat, az önkéntes szervezetek mind hozzáteszik a maguk részét, hogy zavartalanul működjön a közel hatvan fős szervezői gárda.”

Zilizi Gyula azt is elmondta, hogy közben jótékonykodnak, mivel a bevételek egy részét a peredi Kollár Natália műtét utáni rehabilitációjára fordítják. A főszervező azt várja, hogy az új részvételi csúcs mellett várhatóan új győztesei is lesznek a 10 km-es távnak, mivel a tavalyiak egyelőre nem neveztek. Ott lesz a mezőnyben ismert maratonfutónk, Svajda Gábor is, s könnyen lehet, hogy a nőknél régi-új név kerül a legjobbak közé, a pannonhalmai Szekeres Annáé, aki két éve nyert Pereden.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?