Krakkóban is folytatták…

Krakkó. Michal Martikán szombati diadala után tegnap a Hochschorner fivérek is aranyérmesek lettek a krakkói víziszlalom Európa-bajnokságon, így a szlovák küldöttség két aranyéremmel zárta a kontinensviadalt.
Michal Martikán a kenusok mezőnyében megvédte bajnoki címét, s összesen már 8 elsőségnél tart.

Krakkó. Michal Martikán szombati diadala után tegnap a Hochschorner fivérek is aranyérmesek lettek a krakkói víziszlalom Európa-bajnokságon, így a szlovák küldöttség két aranyéremmel zárta a kontinensviadalt.

Michal Martikán a kenusok mezőnyében megvédte bajnoki címét, s összesen már 8 elsőségnél tart. Alexander Slafkovský is kitett magáért, harmadikként ért célba. Martikán az első futamban fantasztikusan siklott, a másodikban már jóval óvatosabb volt, ám így is simán győzött. „Örülök, hogy komolyabb hiba nélkül teljesítettem a távot. Nem kedvelem a krakkói pályát, mert nem különösebben nehéz. Nem értékelem túl ezt a győzelmet, hiszen a közvetlen élmezőnyből hiányzott a francia Tony Estanguet és német Jan Benzien” – nyilatkozta szerényen a 28 éves Martikán, aki elárulta, hogy nem készült külön az Eb-re, hanem a pekingi olimpiára összpontosít.

Szlovák háziversenyt hozott a kenu kettesek küzdelme, Pavol és Peter Hochschorner győzött a Ladislav Škantár és Peter Škantár duó előtt.

A hölgyek mezőnyében hármas cseh siker született, a győzelmet a tapasztalt Štěpánka Hilgertová szerezte meg, a szlovákok közül Elena Kaliská, az athéni olimpia bajnoka a negyedik, a világbajnok Jana Dukátová hatodik lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?