Kosaras a cirkuszban

Kijev. Viktor Zabolotnij ukrán kosárlabdázó, akit a hírügynökségek 2 méter 39 centis termetével a világ legmagasabb emberének tartanak, egy ecuadori cirkuszba szegődött el – a latin-amerikai gyermekek nagy örömére.

Kijev. Viktor Zabolotnij ukrán kosárlabdázó, akit a hírügynökségek 2 méter 39 centis termetével a világ legmagasabb emberének tartanak, egy ecuadori cirkuszba szegődött el – a latin-amerikai gyermekek nagy örömére.

A volt kosárlabdázó a Fakti című ukrán lapnak elmondta: már hosszú ideje nem játszott, munkája sem akadt, amikor váratlanul egy ecuadori cirkusz igazgatója telefonon megkereste állásajánlatával. Most havi 2500 dollárért lép fel a cirkuszban Nyikolaj feliratú, méretre készült dresszben (a munkadó szerint a „Nyikolaj” exotikusabban hangzik arrafelé, mint a Viktor név). Amikor a vándorcirkusz utazik, a repülőn rendszerint két helyre váltanak jegyet, és az óriás előtt lévő ülést kiemelik, hogy ki tudja lábát valahogyan nyújtani.

Míg a gyerekek imádják, a felnőttekkel korántsem ilyen derűs a viszonya: sokan „torzszülöttnek“ tartják. Felesége a távoli kalandra nem követte. Kollégái között is magányosnak érzi magát: míg az artisták magukat profinak tartják, ő idegen számukra, ráadásul a műsor sztárjaként, „Nyikolaj óriásként“ náluk sokkal jobban keres.

Viktor Zabolotnij 1968-ban született egy Ivano-Frankivszk megyei faluban, huszonhat évesen került az élsport világába. Az Eurobasket internetes oldalon 222 centiméterrel csak a 11. helyen szerepel, ilyen magasságot tüntettek fel a klubok is, ahol valamikor játszott. A szám azonban pontatlan, egykori csapatának, a Mikolajivnak az edzője, Valentin Beresznyov szerint az eltérés oka a pontatlan mérés is lehetett, hiszen a szokásos magasságmérő eszközök csak 2 méter 5 centiméterig érnek, másfelől sportkarrierje befejezése után is nőhetett még néhány centit.

Az ukrán kosárlabdasport jelenlegi élmezőnye eltörpülne „Nyikolaj óriás mellett“: a legmagasabb Hrihorij Hizsnyak csak 216 centimétert ér el, őt követi 215 centiméterrel az odesszai Denisz Szinyickij, valamint a 214 centiméteres Olekszandr Okunszkij.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?