Konföderációs Kupa – Neymar igazi vezérré vált

Budapest |

<p>Az egybehangzó nemzetközi értékelések szerint a négy góljával és két gólpasszával a labdarúgó Konföderációs Kupa legjobbjának választott Neymar egyértelmű vezérré nőtte ki magát a brazil válogatottban és az ötgólos Freddel karöltve kulcsszerepet játszott a torna megnyerésében.</p>

Bár a kerethirdetésnél általános meghökkenést váltott ki, hogy Luiz Felipe Scolari kihagyta mindkét aranylabdását, Ronaldinhót és Kakát a csapatból, az élet a 64 esztendős szövetségi kapitányt igazolta.       Neymar mind az öt mérkőzésen játszott és 412 percet töltött a pályán. Ez idő alatt a fifa.com statisztikái szerint 133 pontos passzt adott - ami kimagasló a támadók között -, huszonkét megindulása volt, és tizenhat lövésből tizenkétszer eltalálta a kaput, ezáltal a legaktívabb játékosnak bizonyult az uruguayi Diego Forlán és a csapattárs Fred előtt.      A 22 esztendős futballista mind a három csoportmeccsen, majd a fináléban is betalált - egyedül az uruguayi Muslera kapuját nem tudta bevenni -, mindezt tette úgy, hogy kétszer a tizenhatoson kívülről, kétszer pedig a büntetőterületen belülről volt eredményes. Három akció- és egy szabadrúgásgól fűződik a nevéhez, utóbbival az olaszok klasszis kapusát, Gianluigi Buffont szomorította el.      A spanyolok ellen 3-0-ra megnyert döntő után a meccs emberének választották.     "Megmutattuk a világnak, hogy ezt a brazil csapatot igenis tisztelni kell" - nyilatkozta a sikert követően Neymar. "Nagy győzelmet arattunk ma a világ legjobb csapata ellen. Az egész meccsen remek erőben voltunk, rengeteget futottunk. Olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel bizonyítottuk, hogy számolni kell velünk."     Neymarék diadalának értékét növeli, hogy a nemzeti csapat sportágtörténeti mélypontról, a világranglista 22. helyéről vágott neki a hazai rendezésű tornának. A brazil együttes a Konföderációs Kupát megelőző hat meccséből mindössze egyet tudott megnyerni, hogy aztán sorozatban elért öt győzelemmel a tornán csúcsra érjen.      A Konföderációs Kupa gólkirálya öt találattal a spanyol Fernando Torres lett, míg a legjobb kapusnak a brazil Julio Césart választották meg.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?