Komáromi győzelem az alapszakasz végén

<p>Szombaton véget ért a férfi-röplabdaextraliga alapszakasza, amelyben reményteljes kezdet után hullámzó teljesítményt nyújtott a VK Spartak UJS Komárno csapata, és az 5. helyen végzett a kilenctagú bajnoki mezőnyben, 8 győzelemmel és 8 vereséggel, 28:30-as szettaránnyal.</p>

Az utolsó fordulóban a Duna-partiak a sereghajtó Ólubló otthonába látogattak, ahol Miroslav Palgut vezetőedzővel két vereség után első győzelmüket aratták 3:1 arányban (25:18, 25:19, 26:28, 25:20). A játék minőségén érzékelhető volt a tény, hogy az eredmény már nem változtathatott a komáromiak ötödik, illetve az ólublóiak utolsó helyén a tabellán.

Az első két játékrészben a papírforma érvényesült, a komáromiak irányítottak, helyenként jól is játszottak, és ügyeltek arra, hogy a szerényebb képességű hazaiak pontközelbe ne kerüljenek. Nagy erőbevetés egyik oldalon sem volt, így a hibaszázalékok is alacsonyan maradtak. Az egyes játékelemekben a komáromiak felülmúlták ellenfelüket, különösen a szerválásban (Hrušík, Ilics, Halanda), ami nehezítette a pontos és gyors támadásokat az ólublói térfélen. A két szett eredménye egyértelmű volt, 25:18 és 25:19, ami tükrözte a két csapat játéka közötti különbséget, és biztos 2:0-ás komáromi vezetést eredményezett.

A harmadik szettben a komáromi fölény nem folytatódott, váltakozva kis különbségekkel vezettek a csapatok. A játszma második felében azonban mégis úgy tűnt pár percig, sima lesz a komáromi győzelem, ami aztán nem egészen következett be a ponthullámzás (3:2, 3:6, 6:9, 8:8, 10:9, 12:12, 15:16, 18:21, 21:21, 24:24, 28:26) után. A fordulat 21:18-as komáromi vezetésnél indult, három zsinórban szerzett ponttal egyenlítettek a hazaiak, s aktivitásukat a szett végéig megőrizték. 24:24 után négy szettlabdát harcoltak ki jó szerváikkal és pontokat érő támadásaikkal, s az utolsót értékesítették is – 28:26-tal 1:2-re szépítettek.

A negyedik, utolsó szett forgatókönyve az első kettő mintája szerint alakult, amelyben következetes játékkal 3-4 ponttal vezettek a Duna-partiak, és nyerték a játékrészt 25:20-ra, a mecset pedig 3:1-re.

A fentebb említett okok miatt a játék színvonala nem emelkedett az átlagos fölé, a komáromiak hozták a kötelező győzelmet és a 3 pontot. A Palgut-legénység a felsőházi rájátszásban folytatja majd szereplését januártól.

Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?