Kilencest rúgott a DAC Szalkán

Szalka

Gyorsan dűlőre vitte a továbbjutás kérdését a DAC labdarúgócsapata Szalkán, a Slovnaft Cup 2. fordulójában rendezett szerda délutáni mérkőzésen.

A szalkaiak az 1. fordulóban az egy osztállyal feljebb szereplő párkányiakkal találkoztak, szintén hazai pályán, és 0:0 után tizenegyesekkel jutottak tovább. A régiórangadóra mintegy 500-an látogattak ki, ami a VI. ligás bajnokik átlagos nézőszámának 2-3-szorosa.

Nos, a DAC ellen 1300 nézőt regisztráltak az 1000 lakosú faluban. A tömeg egyenlőtlenül oszlott el: az egyetlen lelátó nyújtotta és a pályát övező fák árnyékában nagyon sokan kerestek menedéket a tűző nap elől, míg a szemközti padokon volt még hely. Az ott található egyik kispad is félig üresen maradt, miután a dunaszerdahelyi cserejátékosok elmenekültek a forróság elől a média és a rendezőség oldalára.

A hazai szurkolók már a DAC-osok bemelegítését is megtapsolták, a Nélküledet pedig komoly áhítattal énekelték végig.

Bár hét közepi időpontban rendezték a találkozót, a DAC számára az ilyenkor megszokottól eltérő menetrend érvényesült: a zsúfolt program helyett még jól is jött a csapatnak egy tétmeccs. A múlt szombati, Podbrezová elleni bajnokijukat ugyanis el kellett halasztani a MOL Arénában történt csőrepedés következtében, a mostani hétvégén pedig Trencsénben sem léphetnek pályára a sárga-kékek az ottani stadion gyepszőnyegének cseréje miatt. Utána pedig válogatottszünet következik, így a Slovnaft Cupban a cseresor helyett a rendes kezdőre lehetett számítani Szalkán. 

„Maximális komolysággal állunk hozzá a találkozóhoz, ezt a kezdőcsapat összetétele is tükrözni fogja. Bár több sérültünk is van, semmit sem akarunk alábecsülni és a csapattól felelősségteljes hozzáállást várok az első perctől az utolsóig. Ugyanúgy készülünk a találkozóra, mint a többit tétmeccsre, videón is megnéztük az ellenfelet, elmagyaráztuk a játékosoknak, mit akarunk látni a pályán. Nagyon fontos számunkra a kupasorozat” – idézte Xisco Muñoz vezetőedzőt a klubhonlap.

S bár Gruszkowski, Csinger, Redzic, Kacsaraba, Almási, Herc, Dimun és Ramadan, illetve a frissen Győrbe igazolt Kaša nem állhatott a spanyol szakember rendelkezésére, tartalékosnak egyáltalán nem nevezhető vendégcsapat futott ki a pályára. Az öt osztálynyi különbség azonnal érezhető volt, a DAC másfél perc alatt két akciót is lövéssel fejezett be. Az első szebb támadásuk pedig góllal is végződött a 8. percben, Andzouana passzolta a hálóba a szélről laposan érkező beadást - 0:1.

A bekapott gól sem váltott ki különösebb érzelmeket hazai oldalon, a nézők leginkább csendesen szemlélődtek, érezhetően megtiszteltetésnek vették, hogy a klubtörténet során először élvonalbeli csapattal mérkőzhettek. "Jó, hogy lejt a pálya, hamarabb kigurult a labda" - summázta egy drukker a hazai gyep előnyét egy megakadt vendégtámadás után.

A vezetés megszerzése után kissé visszavett a lendületből a DAC, az egyetlen, szalkai kontrával kecsegtető helyzetet pedig azonnal taktikai szabálytalansággal állították meg. Az ivószünet leginkább az addig is kimondottan aktív Andzouanát élesztette újra, aki lövését még szögletre blokkolták a zöld-fehérek, de ebből Trusa már eredményes volt, a kapuba kotorva a labdát 0:2 a 26. percben. Először lehetett érezni, hogy összeroppanóban a hazai csapat, de a sárga-kékek elöl nem koncentráltak eléggé. Kivéve Andzouanát, aki a 34. percben a tizenhatos széléről lőtt a jobb alsó sarokba - 0:3. Munoz jutalmul le is cserélte őt a hőségben (a kongói légiós pici húzódásra panaszkodott), a helyére Szendrei érkezett.

A nyugat-szlovákiai VI. liga keleti csoportjában játszó szalkaiak már nagyon szerettek volna az öltözőbe menni, Vitális azonban még egy szépségdíjas lövéssel, Trusa pedig egy ajtó-ablak ziccerben a szünet előtt beköszönt – 0:5.

A folytatásra négy friss játekost is a pályára küldött Šal Richárd, a hazaiak játékosedzője – vélhetően azért (is), hogy ők is elmondhassák magukról, tétmeccset játszottak a DAC ellen. Még nagy tapsban is részük volt csapattársaikkal együtt, miután az első szalkai kapura lövést is feljegyezhettük az 51. percben. Sőt, az eseménysor még párszor megismétlődött, a dunaszerdahelyiek már érthetően nem pörögtek a maximumon.

"Cseréld le Yapit, már sántikál" – érkezett a lelátói jótanács Munoznak. "De így is sokkal gyorsabb mindenkinél" – állapította meg egy másik hang.

A legfőbb kérdés természetesen hosszabb ideje már csak a gólkülönbség volt: a folytatásban még Bernát köszönt be kétszer, Bősze és Szendrei egyszer-egyszer, kialakítva a 0:9-es végeredményt.

Az égbe lőtt hazai szabadrúgással zárult mérkőzést kis tapssal köszönték meg a nézők.

A DAC a 3. fordulóban a zselízieket búcsúztató nagyölvediekkel találkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?