Kilenc pont
 az ipolybalogiak előnye

ipolybalogi focisták
Ipolybalog |

Tavasszal alig maradtak le a feljutásról, ősszel újra rákapcsoltak, és kilencpontos előnnyel fordulnak a tavaszi folytatásra az ipolybalogiak.

Mi tagadás, az Ipoly-partiak legutóbbi idényét nem sikertörténetnek könyvelték el az ottani játékosok, szurkolók és klubvezetők. A nagykürtösi területi labdarúgó-bajnokság VI. ligájában szereplő csapatnak ugyanis a zárófordulóban mindössze egyetlen pontra volt szüksége ahhoz, hogy kivívja a bajnoki címet, és feljusson az V. ligába. A 20. percben 2:0-ás vezetésüknél még úgy tűnt, hogy gond nélkül teljesül az álmuk, ám a záhorceiek a véghajrában nemcsak hogy kiegyenlítettek, de a 90. percben sikerült a találkozót is a maguk javára fordítaniuk. Ennek következtében a szklabonyaiak folytathatták a pontvadászatot magasabb osztályban.

„Saját kudarcunkból tanultunk, és szerencsére védenceim játékkedve sem csappant az új bajnokságban. Meg is erősödtünk, hiszen Reisinger Vilmos hosszabb kihagyás után újra csatasorba állt, Alföldi Roland pedig visszatért ipolynyéki vendégszerepléséről. Elsősorban Reisinger, Rados Krisztián, Nedela József és a csapatkapitány, Gyurász Péter teljesítményét emelném ki, az utóbb említett két labdarúgó egyébként a góllövőlista élbolyában tanyázik. A kapus és az egész védelem is megbízhatóan teljesített, hiszen az ellenfelek csupán tizenegy gólt szereztek ellenünk” – tájékoztatott Stricho József nagybalogi edző, aki segítőtársával, Ďuráš Józseffel együtt vezette a gyakorlásokat.

A közelmúltban felújították a játékteret, és korszerűsítették az öltözőket. Egy 20x40 méteres műfüves pályát is szeretnének építeni.

„Értelemszerűen a feljutást tűztük ki célul, ugyanis ősszel csak a kőkesziekkel remiztünk, a többi összecsapásból győztesen kerültünk ki, és kilenc pontos előnnyel a bajnoki táblázat élén állunk. A tavaszi folytatásra már elkezdtük a felkészülést, hetente kétszer edzünk tizennyolc tagú keretünkkel. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy a hagyományoknak megfelelően a jövő év elején egyhetes gyűgyi edzőtáborba vonulunk, ahol három felkészülési meccset is lejátszunk. Később aztán további három-négy erős ellenféllel is megmérkőzünk. Bár teljes mértékben elégedett vagyok a fiúk produktivitásával, szükségesnek tartom egy-két játékos leigazolását a tavaszi rajtig” – vázolta elképzeléseit Stricho József edző, aki egyben a helyi Ipolyi Arnold Alapiskola testnevelő tanára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?