Kilenc győztes csörte az aranyéremig

J. MÉSZÁROS KÁROLYHuszonnégy éve vív, a minap már negyedszer lett női párbajtőrben egyéni országos bajnok. Kétgyermekes anyaként tért vissza a pástra. Kilenc levívott csörte után győztesként emelhette magasba a kezét. A pozsonyi Bezák Lovisek Judit a döntőben 15:14-re verte Nina Linderovát.

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Huszonnégy éve vív, a minap már negyedszer lett női párbajtőrben egyéni országos bajnok. Kétgyermekes anyaként tért vissza a pástra. Kilenc levívott csörte után győztesként emelhette magasba a kezét. A pozsonyi Bezák Lovisek Judit a döntőben 15:14-re verte Nina Linderovát. Az eredmény szoros asszót sejtet. „Végig azt éreztem, hogy megnyerem. Sok együttes találat volt, ezért ellenfelem is gyűjtötte a pontokat. Biztos voltam benne, hogy hozni tudom a meccset. Linderová nem tudott váltani, én meg nem kockáztattam, biztosra mentem” – mondta az utolsó győztes ütközetéről a pozsonyi Slávia UK versenyzője, a két és fél éves Lilla és a féléves Miriam boldog édesanyja, aki azért nem indult csapatban, mert több ideje nem volt, kisebbik lánya még anyatejjel akart erősödni.

Egyéni felnőtt bajnoki címeiről nincs pontos áttekintése, de a gyors számolgatás után négy biztosnak tűnik számára. „Régen vívok, már hétéves koromban kezdtem. Többször voltam korosztályos bajnok. Aztán előbb az egyetemi időszak alatt, majd néhány éve a gyerekek miatt háttérbe szorult a párbajtőrözés. Most sem készültem a bajnokságra, mégis sikerült nyernem. Ez is jelzi, hol tart az utánunk felnőtt vívónemzedék” – vezet be saját és kedvenc sportága helyzetébe.

Győzelme biztosan megerősíti abban, hogy van keresnivalója a hazai élmezőnyben. Foglalkozik vívójövőjével? „Ez olyan sportág, amelyet sokáig lehet űzni. Nyitva tartom ezt a kérdést – töpreng a felvetésen. – Fizikailag felkészülhetek, s akkor még jó pár évig biztosan folytathatom. Ha a kisebbik lányom is nagyobb lesz, visszatérnék. Szlovákiai szinten tudnám tartani a lépést. Van még egy apró álmom is: valamelyik világversenyen feljutni a főtáblára. Azért érdemes lenne harcolni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?