Kikapott a DAC Aranyosmaróton

Aranyosmarót |

<p>A DAC 2:1-es vereséget szenvedett az aranyosmaróti ViOn otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 8. fordulójában.</p>

A DAC még sosem nyert Aranyosmaróton, most viszont a papírforma alapján jó esélyük volt erre a sárga-kékeknek, akik a táblázat második helyén állva várhatták a meccset. Érthető módon a szurkolókat is vonzotta az aranyosmaróti túra, elővételben 310 jegyet adtak el a vendégszektorba, sokan csak a helyszínen vásároltak belépőt, így összesen 430-an biztatták a DAC-ot. A DAC jól is kezdett, a 8. percben Ľupták pöckölt Szarkához, aki fordulásból fölélőtt. Hogy a ViOnt nem szabad leírni, azt a hazaiak négy perccel később mutatták meg, Glavas lerázta magáról a védőt, középre adott, de Tawamba nem érte el a labdát. Kisvártatva Majkic bődületes bombáját védte nagy vetődéssel Tujvel. Fél óra játék után Szarka kapásból a kapu fölé lőtt, tíz perc múlva Orávik a másik oldalon nagy szóló után az égbe célzott. A félidő vége előtt szabadrúgáshoz jutott a ViOn, kisebb dulakodás is kialakult a 16-osban. A labdát végül Skolnik ívelte be, Tipuric pedig a rövid saroknál a hálóba fejelt - 1:0. "Négy percünk volt, hogy felkészüljünk a szabadrúgásra, mégis hagytuk fejelni” - csóválta a fejét a szünetben Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, az 52. percben Tawambához pattant a labda, elfektette a kapust, és a hálóba passzolt -2:0. Gyorsan szépített a DAC, Pintér szabálytalankodott Ľuptákkal szemben, és a megítélt 11-est Pačinda magabiztosan értékesítette - 2:1. Harcolt az egyenlítésért a DAC, sok szögletet rúgott, beszorította ellenfelét. Tomislav Maric vezetőedző előbb Polievkát, majd a hajrára Jurčot is pályára küldte. A másik oldalon egy kontra végén Mance lövése csak centikkel kerülte el a kaput. Az utolsó tíz percben mindkét csapat próbált támadni, a 90. percben lökést reklamáltak a vendégek, de a bíró nem adott még egy büntetőt. A DAC továbbra is nyeretlen Aranyosmaróton. A következő fordulóban a Myjava látogat Dunaszerdahelyre. ViOn Zlaté Moravce-DAC 2:1 (1:0)Góllövő: Tipuric (44.), Tawmba (52.), ill. Pačinda (54., 11-esből).Sárga lap: Pintér, Skolnik, Orávik,  ill. Brašeň, Straka, Szarka.Játékvezető: Marhefka, 1686 néző.VION ZLATÉ MORAVCE: Ranilovic - Majkic, Tipuric, De Souza, Pintér (74. Perisic) - Krznaric - Glavas (90. Cebara), Skolnik (67. Mance), Buric, Orávik - Tawamba.DAC: Tujvel - Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň - Sarr (56. Polievka), Ljubicic, Straka (76. Jurčo), Pačinda - B. Ľupták (90. Asanovic) - Szarka.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?