Kihirdették Gömör és Kishont 2018-ban legjobb sportolóit

legjobb gömöri sportolók

Ötvenharmadszor hirdették ki Gömör és Kishont legjobb sportolóit. A Rimaszombati és a Rőcei járás tavalyi kiválóságainak ünnepélyes gálaműsora Hnúšťán zajlott, Balajthy Dezső, az ankétszervező járási sporttársulás elnöke szerint minden kellő szinten, szokásosan színvonalas körítéssel történt.
 

Öt kategóriában rangsorolták a legjobb három egyént vagy kollektívát. A járások klubjaiból beérkezett nevezések alapján szakmai bizottság választotta ki a sportolókat. „Főleg az ifjúságiaknál volt rendkívül sok javaslat, nem volt egyszerű a legjobb három besorolása. Kiemelni nem kívánok senkit, de a diákok között voltak ketten is olyanok, akik évente feltűnnek a díjazottak között, mégpedig a chanbarás Laura Dávidová és Lukáš Kurek – mondta lapunknak a történések kapcsán Balajthy Dezső, a társszervező Testkultúra Rimaszombati Járási Társulásának elnöke. – Volt internetes szavazás is, és ebben Lukáš Zvara rimaszombati diák birkózó bizonyult a legnépszerűbb sportolónak. Jó hangulatban pergett a díjátadás, minden kategória után helyi fiatalok adtak kultúrműsort a kétórás ünnepségen.”


A díjazottak névsorából kiderült, hogy a felnőtteknél a tornaljai Lázok Béla erőemelő volt az első, aki fekvenyomásban világ- és Európa-bajnok volt. Technikai sportokban a rimaszombati Bástya íjásza, Lévay Tibor bizonyult a legjobbnak, aki vb-ezüsttel és hat országos bajnoki címmel is büszkélkedhet. Életjubileum alkalmából is adtak át díjakat: a feledi Tóth Géza a járási szövetség elismerését vehette át, akárcsak Slanec László, aki a járási sporttársulás díjazottjai között is szerepelt, Szántó István és Forgon János társaságában.
 

Érdekes

GÖMÖR ÉS KISHONT LEGJOBB SPORTOLÓI 2018-BAN

Diákok: 1. Laura Dávidová (chanbara, Klub Falcon Rimavská Sobota), 2. Natália Gažiová (cselgáncs, Lokomotíva Rimavská Sobota), 3. Lukáš Kurek (chanbara, Klub Falcon Rimavská Sobota).
Ifjúságiak: 1. Veronika Spodniaková (taekwondó, Klub Falcon Rimavská Sobota), 2. Michaela Ďubeková (fitnesz, Fitnes Klub Iskra Hnúšťa), 3. Tereza Ďuricová (taekwondó, Klub Falcon Rimavská Sobota).
Felnőttek: 1. Lázok Béla (erőemelés, Fitness centrum Big Bull Tornaľa), 2. Akhsarbek Gulaev (birkózás, Lokomotíva Rimavská Sobota), 3. Tibor Figei (chanbara, Klub Falcon Rimavská Sobota).
Technikai sportok: 1. Lévay Tibor (íjász, Bašta Rimavská Sobota), 2. Baka Tamás, Farkas Orsolya (sporttánc), 3. Ondrej Cerovský (motoros – mind rimaszombati).
Csapat: 1. Klub TKD Falcon Rimavská Sobota, 2. Lukostrelecký klub Bašta Rimavská Sobota, 3. Lokomotíva Rimavská Sobota.
Különdíj: Roman Farkaš (hátrányos helyzetű sportoló, taekwondó).
A Rimaszombati Területi Labdarúgó-szövetség díjazott jubilánsai: Milan Tazberík, Ľubomír Vach, Slanec László, Ján Cilik és Tóth Géza.
Rendkívüli díjak (csak hnúšťaiaknak): Jakub Prokop (testépítés), Vladan Pevný (tollaslabda), Ján Radič (kickbox), Ivana Kyseľová (taekwandó) és a Taekwondo klub Hnúšťa.
A Testkultúra Rimaszombati Járási Társulásának díjazott jubilánsai: Slanec László, Ján Berceli, Katarína Kováčiková, Ondrej Király, Szántó István, Ľubomír Pinzík és Forgon János.
Internetes szavazás – győztes: Lukáš Zvara (diák, birkózás).
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?