Kiestek a gálszécsiek is

Sečovce/Dunaújváros/Galdar. A hétvégén a férfi kézilabda európai kupasorozatban elbúcsúzott az utolsó szlovák csapat is: a hazai bajnok ŠKP Sečovce otthonában sem bírt a Slovenj Gradec együttesével és kiesett az EHF Kupából.

Sečovce/Dunaújváros/Galdar. A hétvégén a férfi kézilabda európai kupasorozatban elbúcsúzott az utolsó szlovák csapat is: a hazai bajnok ŠKP Sečovce otthonában sem bírt a Slovenj Gradec együttesével és kiesett az EHF Kupából. Felemás volt a magyar szereplés: a Dunaferr kettősgyőzelemmel került a KEK legjobb 16 együttese közé, a Szeged viszont spanyolországi veresége után búcsút intett az EHF Kupának.

SEČOVCE–GRADEC 22:23 (13:12), első mérkőzés 24:30. Legeredményesebbek Petrišák 4, ill. Makszics 11/3. A vendégek jellegzetes jugoszláv kézilabdát játszottak, gyors ellentámadásokkal, rengeteg mozgással és nagyon jó taktikával fűszerezve. Eleinte a vendéglátó együttes vezetett, ám a félidő hajrájában egyenlített a szlovén gárda. A folytatásban is többször a gálszécsiek vezettek, a Gradec azonban rendre egyenlített. A győztes gólt az utolsó másodpercben lőtte. Vélemények – Martin Gregor (Sečovce): „Jól játszottunk, sokkal jobban mint idegenben. Kár, hogy hétközben Tumidalský és Kravčík visszatért Eperjesre, ráadásul Seman kényszerpihenőre került. Velük együtt jobb eredményt érhettünk volna el. ĺgy is kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk”. Ivica Krecs (Gradec): „Gyors kézilabdát láttunk, megérdemelten nyertünk”.

GALDAR–SZEGED 36:30 (19:13). Legeredményesebbek: D. Rodriguez 10, ill. Eklemovic 9, az első mérkőzésen 28:33. Negyed óráig fej-fej mellett haladtak a csapatok, s egy furcsa kiállítás (Berta azért kapott két percet, mert a letépett nadrágját nem sikerült gyorsan „szalonképessé” tenni) annyira megzavarta a vendégcsapatot, hogy a folytatásban alig veszélyeztetett. Mivel a két kapus sem remekelt, a szünetre elfogyott az első meccsen szerzett ötgólos előny. Szünet után elhúzott a Galdar, de még egyszer magára talált a Szeged (30:25). A hajrát a spanyolok bírták jobban, óriási csatában harcolták ki a továbbjutást.

DUNAFERR–SITTARD 28:17 és 26:16. Hazai környezetben játszotta mindkét KEK-találkozóját a dunaújvárosi együttes: a pénteki mérkőzésen a 2. félidőben kerekedett felül, szombaton viszont elejétől kezdve jobb volt holland ellenfelénél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?