Kiesési rangadó Nyitrán

<p>A 11. helyen álló nyitrai együttes ma a sereghajtó DAC-ot fogadja a labdarúgó Corgoň Liga 19., utolsó őszi fordulójában. Eddig mindkét csapat 9 pontot szerzett, az alsóházi derbin eldől, melyikük telel a tabella végén.</p>

„Fontos meccs vár ránk, de hangsúlyoztam védenceimnek, hogy nem ezen dől el a bentmaradás, hiszen tavasszal még tizennégy fordulót rendeznek. De annak a csapatnak, amelyik megnyeri a derbit, kellemesebb lesz a téli felkészülése. Természetesen nem szeretnénk sereghajtóként telelni – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC 45 éves vezetőedzője. – A sérült Mesanovicra és Gabrielre nem számíthatok, Antunovics sincs teljesen rendben, de várhatóan pályára léphet. A múlt héten csak tíz egészséges játékosom volt, most már tizenkettő.” A sárga-kékek szakvezetője több ízben is feltérképezte a mai ellenfelet. „Verhetők a nyitraiak, a három–négy tapasztalt focista mellett rutintalan fiatalok alkotják a csapatot. A jelenlegi kerettel nem ronthatunk a hazaiakra, ám remélem, hogy Gašparík pontrúgásainál kihasználjuk a magassági fölényünket. Sokat várok az eltiltását letöltő Szarkától, aki amellett, hogy meg tudja elöl tartani a labdát, rendkívül gólveszélyes is. Bízom benne, hogy az első meccshez hasonlóan most is betalál – nyilatkozta Radványi. – Minden meccset meg akarunk nyerni, de lehet, hogy az egy pont is értékes lesz a számunkra, mert a végelszámolásnál az egymás elleni meccsek döntenek. Sok függ attól, hogy melyik csapat tudja jobban felszívni magát. Remélem, nem tizennégy ember ellen kell majd küzdenünk a nehéz talajú pályán…”A múlt szombaton a nyitraiak odahaza 2:0-ra legyőzték a besztercebányaiakat, s ezzel megszakadt ötmeccses kudarcsorozatuk. „Védenceimnek lelkileg is sokat segített a múlt heti siker. Miután elkerültünk az utolsó helyről, mindjárt jobb lett a hangulat az öltözőben – hangsúlyozta az Új Szónak Vladimír Koník, a nyitraiak szakvezetője. – Becsületesen készülünk a fontos meccsre, ha úgy fogunk futballozni, mint a Dukla ellen, akkor nem lehet baj.” Sok a hiányzó a nyitraiaknál, Kaspřák, Čermák és Mičic sérüléssel bajlódik, Šimončič pedig eltiltás miatt nem szerepelhet. A nem teljesen egészséges Šmehýl és Ševčík esetleges rajtjáról röviddel a meccs előtt dönt a csapatorvos. A két gárda eddigi utolsó találkozóján, a nyolcadik fordulóban megrendezett dunaszerdahelyi meccsen Szarka góljával a DAC 1:0-ra nyert.   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?