Kid Las Vegasban bokszol Sumenovval

<p>Decemberben Las Vegasban kerül sor Kovács Tamás Bejbut Sumenov elleni ökölvívó vb-címmérkőzésére, amelyet eredetileg novemberben, Macaón rendeztek volna. Tomi Kid jelenleg a Tátrában készül a félnehézsúlyú összecsapásra, amelyet élete legnagyobb lehetőségének tart.</p>

„A mérkőzést szervező iroda kérte, hogy változtassunk időpontot és helyszínt is. Én egyáltalán nem bánom, hogy a tervezettnél később, ráadásul Las Vegasban lesz a meccs, minden ökölvívónak az a vágya, hogy egyszer ott bokszolhasson. A Grand Casinóban vannak mindig a legnagyobb mérkőzések, a legnagyobb nevek. Lennox Lewis, Mike Tyson, most a Maywaytherek… Ilyen illusztris társaságba kerülök” – mondta lapunknak Kovács Tamás. A galántai ökölvívó örömmel fogadta, hogy három héttel később rendezik a meccset: „Így hosszabb ideig készülhetek. Már harmadik hete a Tátrában edzek, de természetesen most át kell dolgozni az egész felkészülési tervet, hogy decemberre legyek csúcsformában.” A WBA világszervezet, amelynek égisze alatt a meccs zajlik, a kazah Bejbut Sumenovot a napokban félnehézsúlyú szuperbajnokká léptette elő. Ez furcsa húzás, mindazok ellenére, hogy a 30 éves bokszoló súlycsoportja legjobbja, pályafutása során 14 meccséből 13-at megnyert (nyolcat kiütéssel), s 2010 januárjától ő a vb-cím védője. Viszont utoljára tavaly júniusban védte meg a címét, ezért meglepő a mostani szuperbajnoki státusa. A 36 éves Kovács Tamás élete legnagyobb lehetőségének tartja a Sumenov elleni meccset, és mindent megtesz azért, hogy sikeres legyen. „Állandóan edzek, csak ezzel a találkozóval foglalkozom. Egy ilyen mérkőzésre nem lehet úgy felkészülni, hogy délután háromig dolgozom, aztán négykor elmegyek edzésre. Most csak a boksznak élek, csak a felkészülésre figyelek – magyarázta Tomi Kid, akit a Tátrába komoly szakmai stáb kísért el. – Van egy ökölvívóedzőm, egy erőnléti edzőm, egy mentális edzőm, és egy masszőr is rendszeresen jár hozzám.” Mindehhez természetesen pénz is kell. „Megszólítottam több vállalkozót, néhányan segítettek is, de még keresek további szponzorokat. Egy ilyen nagy mérkőzésre a felkészülés is költséges” – mondta Kovács. Bár a vb-címmeccsig még tíz hét van hátra, Tomi Kid már látja, hogy a kemény felkészülésnek van eredménye: „Ma futottam nyolcszor három perc lépcsőt, mert rengeteget lépcsőzünk, és már most érzem, mennyivel erősebb vagyok, mint voltam.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?