Kickboxoló, aki bokszbajnok

<p>Osaďan Zsolt kickbox-szal kezdett, 2011-től öklözik is. Azóta mindkét küzdősportban versenyez. Hol az egyik, hol a másik sportág mezőnyében bukkan fel. Kalondán él, Losoncon építészeti szakközépiskolás, klubja is a nógrádi városhoz köti.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

A közelmúltban arról értesültünk, hogy megnyerte a horvátországi Karlovac Openen full-contactban a 60 kilós juniorok számát. „Ez volt az idei első szereplésem kickboxban. Külföldiek, finnek, bolgárok és több más ország sportolói is voltak a mezőnyben, így tehát egy kicsit más ellenfelekkel találkoztam, mint idehaza – tér vissza ottani diadalára. – Ha nem nyertem volna, semmi se történik, de mivel megnyertem a számomat, jólesett, hogy felállhattam a dobogó tetejére. Ebben a sportágban azonban a legnagyobb sikeremet akkor éltem át, amikor 2011-ben második lettem a kadett–Európa-bajnokságon Lignano Sabbiadoróban. Az 57 kilósok között light-contactban versenyeztem.”

Novemberben először lett bokszbajnok a felnőttek mezőnyében. A nyitrai egyéni országos bajnokságon 56 kilóban győzött. „Múlt évben egyébként ez volt a legnagyobb sikerem – szólal meg ökölvívó énje. – Másfél éve bokszolok Hugónál (Hugo Hojtel Osaďan bokszedzője – a szerző megj.). Előtte nem volt sok meccsem, nem ismertem senkit, nemigen számoltak velem. Ugyanakkor én se tudtam, hogy nyerni fogok. Sokat edzettünk a bajnokság előtt, jó kondim volt. Három akadályon keresztül jutottam el a bajnoki címig. A negyeddöntőben a galántai KO Box bunyósát, Ladislav Matúšt győztem le, az elődöntőben a komáromi Csonka Márió következett, s végül a döntőben a nyitrai Roman Tatarka ellen nyertem. Érdekes helyzet alakult ki az utolsó összecsapás előtt. Mivel szeptembertől már Nyitrára is járok a válogatott edzéseire, voltaképpen én is Tibor és Pavel Hlavačka tanítványai közé kerültem. A döntőben pedig az ő védenceik egyike várt rám. Hlavačkáék a döntő alatt is a ring sarkában voltak. Tibor nekem, Pavel ellenfelemnek adhatta volna a tanácsokat, de nem adták. Azt mondták, bokszoljunk, ahogy tudunk, ők nem szólnak bele. Ezek után nyertem 12:6-os pontozással.”

Zsolt azóta is járja a különböző versenyeket, gyakran átmegy Magyarországra a nógrádi bokszolókkal. Közel is van, jó ellenfelekkel is öklözhet, miért ne élne ezzel a lehetőséggel. Nemrégen Miskolcon és Gyöngyösön is versenyzett, megnyerte az idősebb ifik 56 kilós súlycsoportját, ráadásul a miskolci torna legtechnikásabb bunyósa lett. „Novembertől nem bokszoltam, sokáig nem is edzettünk. Jól jöttek ezek a tesztmeccsek” – mondja idei első bokszolói kihívásairól.

Nemrégen nagyot öklözött a galántai KO Box színeiben szereplő Tankó Vilivel. Nyitrán, az I. szlovák ifjúsági ligában találkoztak, Zsolt kikapott ugyan az elődöntőben (0:3), és harmadik lett, edzője, Hugo Hojtel szerint azonban kiváló színvonalú összecsapáson maradt alul.

Ezután már alig lesz hétvége kickbox vagy boksz nélkül. Beindult mindkét sportág versenyidénye, s Osaďan Zsolt kétfrontos harcosként folytatja csatáit ellenfeleivel. Újabb győzelmek reményében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?