Ki oda se futhatott, még jutalmat is kapott

Moszkva |

<div>Megjutalmazzák az olimpiáról doppingolás miatt kizárt orosz atlétákat, összesen negyven millió rubelt (mintegy 6 millió euró) kapnak.</div><div>&nbsp;</div>

Az atléták nem indulhattak a nyári olimpián, miután a nemzetközi sportági szövetség (IAAF) a szisztematikus és államilag támogatott doppingolást igazolva látva eltiltotta Oroszországot a riói szerepléstől. A fájdalomdíjról az Orosz Atlétikai Szövetség (VFLA) elnöke, Dmitrij Sljahtyin nyilatkozott, azt mondta, szerint a pénzjutalamakat a közeljövőben fizetik ki. Az IAAF tavaly november 15-én függesztette fel a VFLA tagságát, majd június 17-én meghosszabbította a kitiltást. A VFLA korábbi elnöke, Valentyin Balahnyicsev röviddel a botrány kitörése után, már tavaly februárban lemondott, majd az IAAF örökös eltiltással sújtotta. Idén januárban választották meg Sljahtyint, aki már jelezte, a novemberben esedékes választáson nem száll harcba az elnöki posztért. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?