Kevés esély a túlélésre

Budapest. A Sopron labdarúgócsapatának vasárnap brutálisan bántalmazott szakvezetője agyhalál közeli állapotba került, így tovább csökkentek esélyei a felépülésre. Az orvosok vasárnap az első műtét után harminc százalék esélyt adtak arra, hogy Simon Tibor túléli a tragédiát.

Budapest. A Sopron labdarúgócsapatának vasárnap brutálisan bántalmazott szakvezetője agyhalál közeli állapotba került, így tovább csökkentek esélyei a felépülésre. Az orvosok vasárnap az első műtét után harminc százalék esélyt adtak arra, hogy Simon Tibor túléli a tragédiát. A szakvezetőn még aznap agyműtétet hajtottak végre, hétfő este pedig barátnője azt a jó hírt tudatta, hogy már megmozdította a kezét. Kedd reggelre azonban rosszabodott Simon állapota. Kutasi Róbert, a család barátja a kórházból azt nyilatkozta, hogy a sportember éjjel agyhalál közeli állapotba került. A hozzátartozókat az orvosok értesítették a fordulatról, aki tehette bement hozzá. Az orvosok tájékoztatása szerint Simon Tibor maradandó agykárosodást szenvedett és egyre kevesebb az esély a túlélésre. Továbbra is kómában fekszik a budapesti Szent János Kórház intenzív osztályán. Eddig két műtéten esett át.

Hétfőn felmentették beosztásából azt a törzsőrmestert, akit az edző bántalmazásáért, életveszélyt okozó testi sértés gyanújával vett őrizetbe. A biztonsági őrök közül már négyen tettek beismerő vallomást. Az életveszélyt okozó testi sértés büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

A törzsőrmesternek, aki szolgálaton kívül tartózkodott a szórakozóhelyen, nem volt engedélye arra, hogy biztonsági őrként dolgozzon. A rendőrségi szabályok ugyanis tiltják az ilyen jellegű tevékenység vállalását a munkatársak számára.

Hétfő délután csendes, békés tüntetést tartottak futballszurkolók a helyszínen, mécseseket gyújtottak. Többek között Nyilasi Tibor, az FTC egykori sztárja is megjelent. A szórakozóhely képviselője azt mondta, hogy bent vita támadt Simon és a biztonsági őrök között, akik ahelyett, hogy ezt a helyiségen belül megoldották volna, kivitték Simont az utcára, ahol eldurvultak az események. Az épület előtt mindent rögzített a biztonsági kamera.

A Café Allure vezetői hétfőn bejelentetteék, hogy a vizsgálattól és nyomozástól függetlenül felbontották a szerződést a helyiséget védő biztonsági céggel. A Mammut áruház közölte, hogy nem az ő biztonsági őrei védték a szórakozóhelyet, így nincs közük a bűncselekményhez, de mindent megtesznek, hogy segítsék a rendőrség munkáját. (sr, m, o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?