Két torna a Biopulse-kupáért

Nádszeg/Pódafa/Nagyabony. A nyári szünidő napjaiban Mátyusföldön és a Csallóközben több helyszínen a fociutánpótlás képzését, erőpróbáit szolgáló rendezvények kerültek a figyelem fókuszába.

Nádszeg/Pódafa/Nagyabony. A nyári szünidő napjaiban Mátyusföldön és a Csallóközben több helyszínen a fociutánpótlás képzését, erőpróbáit szolgáló rendezvények kerültek a figyelem fókuszába. Nádszegen előbb focitábort szerveztek, majd az elmúlt hét végén a határokon átívelő barátság jegyében rangos nemzetközi ifitorna, az I. BIOPULSE-KUPA zajlott a helyi futballpályán.

„Aggasztó jelenség, hogy az ifjúság körében fokozatosan megcsappant az érdeklődés a rendszeres testmozgás, egyben a legnépszerűbb sportág, a labdarúgás iránt. Ebből kiindulva rendezvényeinken arra összpontosítunk, hogy a dél-szlovákiai focitehetségeket felkaroljuk, mobilizáljuk. A focitábort követően a régió futballklubjait képviselő korosztályos csapatok, a fiatalabb és idősebb diákok, valamint az ifik számára szerveztünk vonzó tornákat. Ma már elmondhatjuk, hogy sorrendben az elsőt, a nádszegit, melyen hat ifialakulat csatázott a trófeáért, az egyéni díjakért, sikerrel zártuk. Színvonalas, közönségvonzó csaták szemtanúi voltunk, melyek a nemzetközi konfrontáció mellett jól szolgálták a résztvevők felkészülését a következő bajnoki idényre. Természetesen az edzők és tisztségviselők szakmai tapasztalatcseréjére is jutott idő. Mi, szervezők viszont már az előző helyszínen is a kupasorozat folytatására koncentráltunk” – ecsetelte az elmúlt hetek történéseit Gálffy Tibor, a rendezvények ötletgazdája és egyik főszervezője.

Az I. Biopulse-kupa szombaton és vasárnap két csallóközi településen a fiatalabb és az idősebb diákok tornájával folytatódik. „A fiatalabb diákok, vagyis az U13-as korosztály Pódafán, az idősebb diákok, vagyis az U15-ös korosztály pedig Nagyabonyban méri össze tudását. Magyarországot ezúttal is a Dunaújváros PASE és a PELC Pápa együttese képviseli. Mindkét korosztályban bemutatkoznak a komáromi KFC és a somorjai STK focistapalántái. A nádszegiek és a nagyabonyiak az idősebb diákcsapatukat nevezték, a fiatalabb diákoknál pedig a házigazda pódafaiak és a csallóközkürtiek társaságában a dióspatonyiak is csatasorba állnak. A kollektívákat két csoportba sorsoltuk. Szombaton körmérkőzéses rendszerben küzdenek a csapatok a pontokért, vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor. Amennyiben rendes játékidőben döntetlennel fejeződne be a találkozó, akkor büntetőrúgások következnek. Mindkét helyszínen délelőtt tíz órakor kezdődnek a csoportmérkőzések, a vasárnapi helyosztók pedig egy órával később rajtolnak el. A fináléra pedig ugyancsak azonos időpontban, délután három órakor kerül sor. Tornáinkra nagy szeretettel invitáljuk a helybeli és környékbeli focikedvelőket. Remélem, ezúttal is sokan jönnek el buzdítani a gyerekeket” – tájékoztatott a résztvevőkről, az erőpróba lebonyolítási rendszeréről Navrátil Károly, a szervezőbizottság tagja.

Ami a díjazást illeti, a korosztályok győzteseinek jutalma a Biopulse-vándorserleg, az első három helyezett kupával, oklevéllel távozik a tornáról. A szervezők díjazzák a viadal legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét. Egyébként a nádszegi tornához képest nóvumnak számít, hogy a kollektívák tagjait éremmel jutalmazzák. A rendezvényeken természetesen frissítőről is gondoskodnak a szervezők, a focitornákat a döntő szünetében ezúttal is tombolahúzás színesíti. A nádszegi tornához hasonlóan a fődíj wellness hétvége párosan Pápán a Várkert fürdőben, szabadidős programmal. „Nem egyszeri nekibuzdulásról van szó. Rendezvényeinkkel ugyanis hagyományt teremtettünk. Még be sem fejeződött a korosztályos nemzetközi focifesztivál, de már azon munkálkodunk, hogy kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jövőben csehországi csapatokkal bővüljön a mezőny. Meggyőződésünk, hogy a nemzetközi kapcsolatok intenzív ápolásának, elmélyítésének köszönhetően tovább népszerűsíthetjük a labdarúgást a legapróbbak körében, javíthatunk az utánpótlásképzés színvonalán, ugyanakkor újabb támogatókat is szerezhetünk. Megbízható stábunk tagjai pedig tornaszervezésben szerzett tapasztalataikat a kluboknál kamatoztathatják a napi irányító-szervező munkában” – nyomatékosította a szervezők szándékát Gálffy Tibor. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?