Két szomszédvár csatája

Kisfalud/Dióspatony. Nagy érdeklődés előzi meg az V. labdarúgóliga nyugati csoportjának holnap délután sorra kerülő csallóközi régiórangadóját, melyen a listavezető kisfaludiak a rivális dióspatonyiak legyőzésével biztosíthatnák be őszi elsőségüket.

A hazai pálya előnyét élvező kisfaludiak edzője, Lépes György a nyárasdiak elleni párharchoz hasonlóan nehéz mérkőzésre számít. „Aligha okozhatunk meglepetést egymásnak, hiszen régi ismerő-sök, egykori játékostársak küzdenek majd a győzelemért. Jól ismerjük riválisunk játékát, taktikáját. A mérkőzés további pikantériája, hogy az egykor egy közigazgatási egységként működő két szomszédos település együttese méri össze tudását. A két szomszédvár párharcára sok nézőt várunk, akik buzdításukkal serkentik majd nagyobb erőbedobásra övéiket” – vélekedett a párharc várható forgatókönyvéről a hazaiak szakvezetője, akinek éppen a sérült játékosok pótlása okozza a legnagyobb fejtörést. A balonyiak elleni találkozón sérülés miatt cserélnie kellett Csepit, Domonkost és Krajcsovicsot. Elmondása szerint közülük csupán egyikőjükre számíthat a holnapi mérkőzésen. Ráadásul Csémy betegség miatt nem vett részt a legutóbbi edzéseken.

Sokakat foglalkoztató kérdés, vajon a DAC B csapataként jegyzett vendégek számíthanak-e az őszi idényzárón a II. ligás dunaszerdahelyiek játékosaira, akik vasárnap délelőtt a nagylapásiak otthonában játszanak a pontokért? „Az utóbbi időszakban változott a stratégiánk. Hazaiakra támaszkodunk, jelenleg tizenöt fős keretünk van Dióspatonyban. Erre épül a kezdőcsapat. Természetesen jól jön a DAC-keret játékosainak segítsége is. Az viszont már legyen meglepetés, kik és hogyan érkeznek meg közülük a kisfaludi pályára a kezdésig” – fogalmazott Rostislav Prokop, a vendégek edzője.

Szerinte ádáz, színvonalas csatára van kilátás. „Számítunk szurkolóink támogatására is, akik akár gyalogosan is átrándulhatnak a szomszédos községbe. Azzal is kiegyeznék, ha érintetlen maradna a hálónk” – nyilatkozta lapunknak a vendégek trénere.

A találkozó 14.00 órakor Šiška játékvezető sípjelére indul. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?