Két szenzációs világrekord

Brüsszel. Szenzációs eredményeket hozott az atlétikai Golden League-sorozat 5, brüsszeli versenye: a férfi 3000 m-es akadályfutásban a katari Szaif Szaaed Szahen 7:53,63 századmásodpercre, női rúdugrásban az orosz Jelena Iszinbajeva 492 centire javította a világcsúcsot.

Brüsszel. Szenzációs eredményeket hozott az atlétikai Golden League-sorozat 5, brüsszeli versenye: a férfi 3000 m-es akadályfutásban a katari Szaif Szaaed Szahen 7:53,63 századmásodpercre, női rúdugrásban az orosz Jelena Iszinbajeva 492 centire javította a világcsúcsot.

A rekorder a versenyt követően rendkívül készségesen válaszolgatott. A mindössze 22 esztendős orosz lány fülig érő szájjal mosolyogva válaszolt, angolul, ami azért nagy szó, mert fél éve, a budapesti fedett pályás világbajnokságot követően a női rúdugrás immár 492 centiméteres legjobb eredményének birtokosa nagyon óvakodott attól, hogy anyanyelvén kívül más nyelven megszólaljon. „A világcsúcsaimra, és főként az olimpiai bajnoki címemre sokkal büszkébb vagyok. Az angollal úgy vagyok, én mondom a magamét, ahogy tudom. Az újságírók kijavítanak, én meg igyekszem tanulni ebből. A világcsúcsaimmal is lépésről lépésre haladok. Korábban csak az aláírt fényképeimet osztogattam, de most már meg merek szólalni ezen a nyelven is. Edzésen már túljutottam az ötméteres magasságon. Az anyagiak miatt sem erőltettem az újabb rekordot. A stadionban körbevittek egy kocsival, közben isteni zene szólt. Imádok táncolni.”

Az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető Kővágó Zoltán 64,14 m-es teljesítménnyel az 5. helyen végzett, a számot az athéni játékok aranyérmese, a litván Virgilijus Alekna nyerte 69,03-mal. A Golden League-sorozat korábbi négy állomásán négyen maradtak veretlenek GL-számban, s férfi hármasugrásban a svéd Christian Olsson, női 400 méteren pedig a bahamai Tonique Williams-Darling a belga fővárosban is nyert, így továbbra is versenyben van az egymillió dolláros fődíjért. A dominikai Felix Sanchez (férfi 400 gáton) és a dél-afrikai Hestrie Cloete (női magasugrásban) kiszállt a versenyből; előbbi az ötödik gátvétel után megsérült, s véget ért a 43 győzelemből álló fantasztikus sorozata, utóbbi pedig akárcsak Athénban, ezúttal is kikapott az orosz Jelena Szleszarenkótól. Olssonnak és Williams-Darlingnak a jackpotért még egyszer, szeptember 12-én Berlinben kell győznie

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?