Két súlyos sérülés a párkányi futballpályán

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSPárkány/Illésháza. A fürdővárosiaknak ezúttal sem sikerült legyőzniük a mumusnak számító illésházaiakat, a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportja szombati mérkőzése békés, gól nélküli döntetlent hozott.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Párkány/Illésháza. A fürdővárosiaknak ezúttal sem sikerült legyőzniük a mumusnak számító illésházaiakat, a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportja szombati mérkőzése békés, gól nélküli döntetlent hozott. „Sok a sérültünk, ezúttal Kordos, Kiss, Németh Zoltán és Hovany sem léphetett pályára, Varga pedig a fakóba került át” – tájékoztatott a felső-csallóközieket sújtó problémákról Németh Ferenc, az illésházaiak csapatvezetője. A vendégeknél egyébként négy héttel ezelőtt edzőváltásra került sor, Ján Hodúrt Rostislav Prokop váltotta a kispadon. Érdekesnek találtuk, hogy egykor mindketten a DAC meghatározó egyéniségei voltak. „Túlságosan is egyhangúak voltak az edzések. A labdarúgók kérték a változtatást”– magyarázta az edzőváltás hátterét a tisztségviselő.

A hazaiaknál mindenki Bohumil Toběrný edző rendelkezésére állt. Mindkét csapat a két tizenhatos közötti játékkal rukkolt elő, így a kapuk előtt kevés lehetőség adódott a gólszerzésre. A hálóőröknek csak elvétve akadt dolguk. Az első góllal kecsegtető helyzet Őszi Zoltán előtt adódott a 15. percben, a rutinos csatár azonban tétovázott, oda lett a lehetőség. A másik oldalon Bábsky és Baranyai próbálkozott bevenni Niňaj kapuját, de Őszihez hasonlóan náluk is gond volt az irányzékkal. A szünet után megismétlődött az első játékrész forgatókönyve, s az események ismét a középpálya környékére korlátozódtak. A párlányiakat némi szerencsével Baranyai, Saláta, Tóth Gábor, Baka és Kianek is vezetéshez juttathatta volna, a túloldalon pedig Nyársik és Lengyel előtt adódott gólszerzési lehetőség, de az ő esetükben is baj volt az irányzékkal. A szurkolók szomorúan konstatálták, hogy a futballisták ezúttal az öltözőben felejtették az ötletességet, a góllövő cipőjüket. A mérkőzés krónikájához tartozik két sajnálatos súlyos sérülés. A 32. percben egy párharcot követően a vendégeknél felszakadt Skuby Gábor homloka, a Duna-partiak középpályása, Tácsik Norbert pedig térdszalagszakadást szenvedett. Sajnos, mindketten a kórházban kötöttek ki. „A múlt heti, zselíziek elleni csatához hasonlóan a helyzetkihasználásnál ezúttal is elpártolt tőlünk a szerencse. A jövőben nagyobb átütő erőre, higgadtságra lesz szükség a támadások befejezésénél”– vélekedett Farkas Gábor, a párkányiak csapatvezetője. „Megérdemelten zsákmányoltunk pontot, de némi szerencsével hármat is szerezhettünk volna” – fogalmazott Németh Ferenc. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?