Két magyar csapat a Konferencialiga-főtábla kapujában

Puskás

Csütörtökön, a labdarúgó Konferencialiga rájátszásának visszavágóin a Puskás Akadémia, a Paks és a rózsahegyi csapat is a főtábláért száll harcba.

Csodában bízva I.

A Puskás Akadémia a kétszeres Konferencialiga-döntős Fiorentina ellen szenzációs 3:3-at játszott Firenzében. Hornyák Zsolt csapata a mérkőzés elején dominált és 2:0-ra vezetett, majd a Fiorentina feltámadt és megfordította a mérkőzést. Aztán a hajrára ismét passzívabbá váltak a firenzeiek, a Puskás pedig megérdemelten kiegyenlített. A kedvező idegenbeli eredmény ellenére nem a Puskás a visszavágó esélyese. „Megígérjük, hogy a Fiorentinának Felcsúton sem lesz könnyű dolgaˮ – jelentette ki a Firenzében gólt szerző Wojciech Golla a Puskás Akadémia klubmédiájának.

Gollával egyetemben vezetőedzője, a köbölkúti származású Hornyák Zsolt is úgy fogalmazott, hogy szép eredmény a 3:3, de mivel már 2:0-ra vezettek, nem maradéktalanul boldogok.

A Puskás Akadémia csütörtökön története első európai főtáblás szereplését biztosíthatja be egy újabb bravúrral, míg a Fiorentina úgy maradhat nemzetközi szereplés nélkül, hogy az előző két évben döntőig menetelt a KL-ben.

A találkozót a Duna World élőben közvetíti.

Csodában bízva II.

A Hajduk Split bravúros kiejtése után a rózsahegyi csapatra egy verhető ellenfél várt a playoffban az örmény Noah személyében. Csakhogy Ondřej Smetana vezetőedző védencei nagyon gyengén muzsikáltak a jereváni első meccsen, és értékelhető helyzet nélkül, megérdemelten szenvedtek 3:0-s vereséget.

Nincs minden veszve, de Domonkos Kristófék közel lehetetlen helyzetbe kerültek a hazai visszavágó előtt, és az sem sok jót sejtet, hogy vasárnap odahaza csak 2:2-s döntetlent játszottak a Niké Ligában, hazai pályán a kiesőjelölt nagymihályiak ellen. „Otthon bármi megtörténhet, muszáj három gólt lőnünkˮ – szögezte le Samuel Lavrinčík, a rózsahegyiek középpályása az örményországi odavágó után. A találkozót az STVR sportcsatornája élőben mutatja.

Ziccerben a Paks

A Paks helyzete sokkal biztatóbb, mint a felcsútiaké és a rózsahegyieké. Bognár György legénysége 2:2-s döntetlent ért el a Mladá Boleslav otthonában, így hazai pályán biztosíthatja be főtáblás szereplését a cseh együttes ellen.

Mindkét csapat rápihent a találkozóra, de mégis eseménydús napokon vannak túl a klubok: a paksiaktól Szaúd-Arábiába távozott a kapus Szappanos Péter, helyére az egyszeres válogatott Kovácsik Ádám érkezett Mezőkövesdről. A cseheknél ennél is fontosabb változás történt: a Mladá Boleslav szombaton menesztette David Holoubek vezetőedzőt, helyére a svéd Andreas Brännström érkezett.

A program

KL-SELEJTEZŐ, playoff, visszavágók

Csütörtök, 16.00: Asztana–Brann Bergen (az első meccsen 0:2); 18.00: HJK Helsinki–Klaksvík (2:2), Zira–Omonia Nicosia (0:6);

18.30: Ružomberok–Noah (0:3);

19.00: Paks–Mladá Boleslav (2:2), Ol. Ljubljana–Rijeka (1:1), Trabzonspor–St. Gallen (0:0), Pafosz–CFR Cluj (0:1); 

19.30: The New Saints–Panezevys (3:0); 

20.00: Cercle Brugge–Wisla Kraków (6:1), Drita–Legia Warszawa (0:2), Kilmarnock–FC Köbenhavn (0:2), Panathinaikosz–Lens (1:2), Santa Coloma–Víkingur Reykjavík (0:5), Zrinjski Mostar–Vitória Guimaraes (0:3); 

20.15: Celje–Pjunyik Jereván (0:1), Maribor–Djurgaarden (0:1);

20.30: Heidenheim–Häcken (2:1), Servette–Chelsea (0:2); 

21.00: Betis–Krivbasz (2:0), Larne–Lincoln (1:2), Puskás Akadémia–Fiorentina (3:3).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?