Két évtized két keréken Gútán

Megannyi sportsiker mellett egyedülállóságával országosan is kitűnik a gútai teremkerékpárklub, amely a minap ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját.

Megannyi sportsiker mellett egyedülállóságával országosan is kitűnik a gútai teremkerékpárklub, amely a minap ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját. A meghitt ünnepségre egykori sporttársak mellett messzi földről barátok és ismerősök is érkeztek.

Maradandót alkottak

Emelkedett hangulat uralkodott a városi sportcsarnokban. A Kis-Duna és a Vág összefolyásánál fekvő csallóközi településen 1998-ban indult, és azóta is országosan egyedülálló a művészi kerékpárosokat összefogó klub. A kezdeti buktatók megerősítették az akkori néhány lelkes fiatal elhivatottságát, és mára a klub nemcsak országosan, hanem világszerte is ismert. Szeder Gyula jelenlegi elnök félórás videó-összeállításban mutatta be tevékenységüket a megalakulástól napjainkig. „Nem volt egyszerű kiválasztani a legjobb emlékeket, hiszen a húsz évbe számtalan belefért. Kinőttük a kisvárosi klubstátuszt. Európai és világviszonylatban is maradandót alkottak versenyzőink. Ráadásul nehezített körülmények között dolgoztunk, érezve a szövetségben lezajlott megannyi változást. Hálás vagyok, hogy klubunk ennyi éven át képes volt fennmaradni. Ehhez kétségkívül hozzájárult Hajdú Andrea vezetőedző megszállottsága és rendületlen tenni akarása” – fogalmazott Szeder.

Hajdú Andrea szívügye

„Gúta különleges település. Amikor idekerültem, láttam a szépségeit és azt a mérhetetlen elszántságot, ami a helybeliek ismérve. Tudom, sok kritikát hallanak és mondanak a gútaiak, ez rendjén is van, ugyanakkor rengeteg lelkes emberke lakja a várost. Nagyon nehezemre esne elszakadni innen. Gúta mindig is különleges helyet foglalt el a lelkemben, s bár a magánéletem más útra vitt, más településen élek, mégis ez a kisváros igencsak a szívemhez nőtt. És ugyanilyen szívvel viselem sorsát a klubnak is. Remélem, sok szép pillanatunk lesz még együtt. Amíg együtt dobog a szívünk, erre nagy esély mutatkozik” – osztotta meg gondolatait érdeklődésünkre Hajdú Andrea.

Köszönet, elismerés

Fennállása óta három elnöke volt a klubnak: Szabó Attila, Lengyel István és Szeder Gyula. Szabó Attila in memoriam kapott elismerést, amit fia vett át. Számos vendég gratulált a jubileumhoz, elismerésben részesültek az egykori versenyzők, támogatók. Katarína Jakubová, a Szlovák Kerékpárszövetség főtitkára nagyon örvendetesnek tartja, hogy Szlovákiában van egy olyan klub, amely a teremkerékpárral foglalkozik, méghozzá sikeresen. Stefan Born, a wormsi testvérklub vezetője kerékpárokat adományozott a gútaiaknak, akiknek szerinte megvan a lehetőségük arra is, hogy világbajnoki címet szerezzenek. Reméli, az elmúlt húsz év után nemcsak a sikerek maradnak meg, hanem a barátságok is.

A gútaiak Hugyecz Józsefet, a testvéri Romhányi Teremkerékpár Sportegyesület vezetőjét is díjazták, mivel sok segítséget és támogatást nyújtott nekik. Az első sportolókról sem feledkeztek meg: Martesík Éva, Ryšavá Szilvia és Csontos Éva is kapott emléktárgyat. Lengyel Krisztina, Bezúr Kinga, Csente Viktória, Vass Korina, Bagita Eszter voltak az első Eb- és vb-érmes sportolók, majd a folytatásban Vincze Alica, Szabó Dóra, Glofák Viktória, Domin Henriett, Nicole Frýbortová és Tomáš Rozbořil jár(t) a sikerek útján.

A klubnak nyújtott segítségért részesültek elismerésben Papp (Kincel) Katalin, Szlama Melinda, Gönczöl Simon, Kárpáty Ernő, Michal Rapcan, Kögler Zoltán, Raczkó Andrea, Borka Roland, Fördős Ferenc és Mahor Mihály.

Szeder Gyula elnök elmondta, ritka a jó bíró a versenyeken, ezért külön értékelték a német Andreas Maier és a cseh Peter Bartunek tevékenységét.

Gútán 1998-ban indult a teremkerékpársport. Az első igazán nagy sikerre nyolc évet kellett várni, ám azóta már szinte elképzelhetetlenek nélkülük a világversenyek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?