Kár az elpuskázott helyzetekért

Budapest. Gól nélküli döntetlennel zárult az UEFA Kupa második fordulójának Üllői úti első mérkőzése. Hiába futballozott a Ferencváros a találkozó nagy részében fölényben a Stuttgart ellen, nem sikerült előnyt szereznie a november 12-i visszavágóra.

Tököli Attila hagyta ki a meccs egyik legnagyobb helyzetétNb1.hu-felvételA zöld-fehérek egyáltalán nem ijedtek meg a favorizált vendégektől, rendkívül bátran, agresszíven játszottak, óriási elszántsággal küzdöttek. Lelkes szurkolótáboruk űzte-hajtotta őket, a teljes B-közép már másfél órával a meccs előtt a helyén volt.

Régen történt meg, hogy egy bundesligás együttest így beszorítson egy magyar csapat. Ki gondolta volna, hogy a németek első kapura lövésére 70 percet kell majd várni... Garami József védencei a találkozó háromnegyed részében hatalmas iramot diktáltak, nem csoda, hogy a hajrára elfáradtak. Kár az elpuskázott lehetőségekért, legalább három ziccer kimaradt. Tököli és Gera már az Üllői úton eldönthette volna a továbbjutás sorsát. Szűcs kapusnak alig akadt dolga, a hazai védők szinte lélegzethez sem engedték jutni a vendégek egyetlen csatárát, a 21 esztendős Kevin Kuranyit, akinek egyik nagyapja magyar származású. Egyébként a gólerős támadónak három állampolgársága (panamai, brazil és német) van, és a német utánpótlás válogatott erőssége. A bolgár karmestert, Krasszimir Balakovot Vukmir teljesen kikapcsolta a játékból. A ferencvárosi középpályások is remekeltek, Kriston és Szkukalek a két szélen szinte fáradhatatlannak bizonyult. Az utóbbi teljesítményén egyáltalán nem érződött, hogy izomsérüléssel vállalta a szereplést. Lipcsei Péter jól osztogatott, egyedül Kapicsnak nem ment, sok hibát vétett. Elöl Gera Zoltán ismét igazolta kivételes képességeit, rengeteg labdát szerzett, s a kapu előtt is veszélyesnek bizonyult. Egyik pazar fejezésénél centiméterek hiányoztak. Tökölinek nehéz dolga volt a túlerővel szemben, példásan harcolt, ám ezúttal otthon hagyta góllövő cipőjét. Szili közepesen futballozott. A hajrában Garami József pályára küldte hosszú kényszerpihenő után Marek Penksát, ám a szlovák légiós sem tudott új színt vinni a csapat játékába.

A Stuttgart nem nagyon erőltette a támadásokat, elsősorban a védekezésre összpontosított, s a labdarúgók igyekeztek minél tovább birtokolni a labdát. Az utolsó húsz percben viszont voltak felvillanásaik. A jól cselező fehérorosz Hleb beállítása után feljavultak a németek. A finn játékvezetői hármas szinte hiba nélkül irányította a mérkőzést. Három szűk esztendőt követően van magyar résztvevője az UEFA Kupa második fordulójának, s ha Szkukalekék Stuttgartban is ilyen odaadással küzdenek majd, lehet keresnivalójuk a visszavágón. Jó hír a futballrajongóknak, hogy az m1 a németországi összecsapást is élőben közvetíti.

FERENCVÁROS–STUTTGART 0:0

Játékvezető: Mikko Vuorela (finn), 13 000 néző. Sárga lap.

Dragóner, Vukmír, Kriston, ill. Bordon, Meira. FTC: Szűcs–Vukmír, Dragóner, Gyepes–Kriston, Kapics, Lipcsei, Szkukalek–Szili (74. Penksa), Tököli, Gera. STUTTGART: Ernst–Hinkel, Meira, Bordon (54. Wenzel), Gerber, Meissner, Szoldo, Tiffert (87. Mutzel), Seitz (60. Hleb)–Balakov, Kuranyi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?