Justin Gatlin

Fantasztikusan kiélezett döntőt hozott vasárnap késő este a férfi 100 méteres síkfutás döntője, hiszen öten, szinte egyszerre haladtak át a célvonalon. A fiatal amerikai Justin Gatlin azonban mindenkinél gyorsabb volt.

Fantasztikusan kiélezett döntőt hozott vasárnap késő este a férfi 100 méteres síkfutás döntője, hiszen öten, szinte egyszerre haladtak át a célvonalon. A fiatal amerikai Justin Gatlin azonban mindenkinél gyorsabb volt. A még csak 22 éves, 185 centiméter magas, 83 kilós sprinter ezzel elfoglalta a férfi futószámok királyának trónját. Minden olimpia atlétikai versenyeinek legnépszerűbb, klasszikus száma a férfiak 100 méteres síkfutása. Nem véletlen, hiszen ez dönt arról, hogy ki a leggyorsabb ember a Földön, márpedig ez elég illusztris cím ahhoz, hogy komoly verseny alakuljon ki. Ennek megfelelően sok esélye-se volt az idei 100-as olimpiai döntőnek is, hiszen a rajtnál felsorakozott a tavalyi párizsi világbajnokság St. Kitts és Nevis-i győztese Kim Collins, a budapesti fedett pályás vb győz-tese Justin Gatlin, az olimpiai bajnoki címvédő amerikai Maurice Greene és a legesélyesebbnek tartott Asafa Powell, aki az elődöntőben meggyőző köny-nyedséggel futott 9,95-öt. (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?