Jubileumi hokiszezon számos újdonsággal

Pozsony |

<p>Pénteken elrajtol az élvonalbeli jégkorongbajnokság 25. kiírása. A Tipsport Liga vezetése számos újdonsággal ünnepli a jubileumi idényt.</p>

A legnagyobb durranásnak a szokásos All Star-gála ígérkezik. A negyedszázados évfordulóra való tekintettel ezúttal jóval nagyszabásúbb rendezvénnyel kedveskednek a szurkolóknak: jövő februárban négy bajnokság, az osztrák központú EBEL, a cseh Tipsport Extraliga, a német DEL és a hazai Tipsport Liga legjobbjai mérkőznek meg Pozsonyban.

Bővebb részleteket jövő hétre ígért Richard Lintner, a bajnokság igazgatója, aki számos egyéb újdonságról azonban már a tegnapi sajtótájékoztatón beszámolt. „Tavaly a mérkőzések mintegy 60%-án működött közre két főbíró, idén a liga legelső meccsétől kezdve mindig ketten lesznek minden találkozón. Emellett az EBEL-lel kötött megállapodás értelmében a játékvezetőket »cserélgetni« fogjuk a két pontvadászat között. A videóbírónak ezentúl több feladata lesz, kizárólag ő fog dönteni arról, vitás esetekben melyik játékos a gólszerző vagy kinek a neve mellé kerüljenek a jegyzőkönyvben a gólpasszok, amely döntések meghozatalában modernizált kamerarendszer fogja segíteni” – magyarázta Lintner.

Mivel a nemzetközi szövetség szabályai nem minden esetben teszik lehetővé a játékvezetőknek, hogy a videóbíróval konzultáljanak, külföldi mintára bevezetik az ún. coach challenge-et. Így mindkét csapat vezetőedzőjének lesz egy-egy lehetősége, hogy megkérdőjelezze az ellenfél találatának érvényességét. „Ez az opció csak a kapus esetleges nem megengedett megtámadásakor áll rendelkezésükre, vagy akkor, ha fennáll a gyanú, hogy gólszerzés közben a támadó a kapu előtti félkörbe lépett, ami tilos – magyarázta Lintner. – Ha a videóbíró az edzőket igazolja, továbbra is megmarad ez a fajta óvási lehetőségük a mérkőzés folyamán, ha viszont nem, akkor elveszik egy időkérésük is.”

További újítás, hogy a Tipsport Liga hivatalos applikációjában elindul a labdarúgásban nagyon népszerű „Fantasy Liga”, melyben a drukkerek is kipróbálhatják, mennyire értenek a csapat-összeállításhoz. A szurkolók az új idényben is szavazhatnak a hónap góljára (Aranysisak díj) és a legértékesebb játékosra is (Aranykorcsolya díj), a jégcsarnokokban pedig a névadó szponzor tombolasorsolásán vehetnek részt – a főnyeremény 50%-át a vendéglátó klub kapja meg az utánpótlás fejlesztésére.

„A köztévé minden vasárnap közvetít majd egy mérkőzést, a 213-as TV pedig általában péntekenként vagy az extra keddi fordulókból tűz műsorára egy-egy találkozót. Reméljük, a tv előtt és a lelátókon is egyre többen követik majd figyelemmel a Tipsport Liga jubileumi, 25. évadát” – tette hozzá Lintner.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?