„Jól fog jönni a csapatnak a pihenés”

HornyákD.2022nov

A magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság középdöntőjének első mérkőzésén 29:27-re kikapott Dániától, így már csak matematikai esélye van a csoport negyedik helyének megszerzésére.

A magyar csapat csakúgy, mint a norvégok ellen, most is jól kezdett, de az ott tapasztalt lendületes játék helyett többször inkább megfontoltan vezettek támadást, úgy tűnt, tartalékolnak az erejükkel, hogy a végjátékban is partnerei legyenek a világbajnoki bronzérmes csapatnak. Az első félidőben hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny, de több volt a pontatlanság Vámos Petráék játékában, így a szünetben megérdemelt volt a kétgólos dán előny.

A szünet után Márton Gréta vezetésével maradt meccsben Magyarország. A Ferencváros balszélsője védekezésben remek labdaszerzésekkel vétette észre magát, támadásban pedig minden lövéséből gól született. Az 51. percben már kettővel is vezetettek Füzi-Tóvizi Petráék, de a hajrát az ellenfelük bírta jobban. A norvégok ellen körülbelül 35 percig tartott ki a magyarok erőnléte, most jóval kevesebb cserével az 55. perc hozta meg a törést. Ekkor előbb egyenlítettek, majd két góllal elhúztak Burgaardék és megnyerték a mérkőzést.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az M4 Sport kamerái előtt roppant szűkszavúan nyilatkozott, de elmondta, hogy a fáradtságban látta a vereség okát, viszont játékosai mindent megtettek a sikerért. „Többségében sikerült megvalósítani a tervezett taktikát, talán a meccs tempója is kedvezett nekünk. A norvégok sokkal gyorsabban játszottak ellenünk tegnapelőtt. A végén már nagyon nem volt oxigén, a labda nélküli mozgások elmaradtak. Sok volt az egy-egyezés, és a könnyű súly, illetve a nehéz súly között legtöbbször a nehéz súly nyer, és ezúttal sajnos elfogytunk a végére” – nyilatkozta az MTI-nek Golovin.

„Nagyon örülünk neki, hogy így játszottunk, jó volt látni, hogy végig küzdöttünk. Ez a válogatott igazi arca. Sajnos, a végén egy-két kimaradt ziccer eldöntötte a mérkőzést – mondta Győri-Lukács Viktória a mérkőzést követően, aki szerint a háromnapos pihenő fizikálisan és mentálisan is jól jön majd nekik, hogy hétfőn a svédek ellen újra hasonló teljesítményt nyújtsanak. – Nem gondolom, hogy lejjebb adnánk, vagy úgy jönnénk ki a következő meccsünkre, hogy nem fogjuk felszántani a pályát” – zárta a győri jobbszélső.

„A kettesek külső oldalát hagytuk szabadon, és voltak olyan szituációk, amikor megpróbáltuk, hogy inkább a szélre játsszák ki a helyzeteiket. Ott néha hiba csúszott a dologba, tudom, hogy nekem is fejlődnöm kell ebben és többet segíteni” – beszélt a taktikáról Márton Gréta, aki egy ijesztő ütközés után a földön maradt és az utolsó percekben nem is volt pályán. A kézilabdázó viszont elmondta, hogy nincs komoly baj, így játszhat majd a folytatásban.

„Mindenki látta, hogy ha csapatként küzdünk, akkor sokkal eredményesebbek lehetünk, ez a jó út. Próbáltunk összefogni és ugyanazt a hangulatot tartani mind a pályán, mind a pályán kívül is. Most lesz három nap pihenőnk, ez jól fog jönni a csapatnak, ma nagyon elfáradtunk a végére” – erősítette meg csapattársa szavait Szikora Melinda.

A magyar csapat már csak a matematikában és Fortunában bízhat, hogy teljesítse az Eb előtt kitűzött célt, a nyolc közé kerülést. A csoport negyedik helye még elméletileg elérhető a számukra, de ehhez minden további eredménynek is kedvezően kéne alakulnia amellett, hogy előbb a svédeket, majd a szlovéneket is legyőzik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?