Jogos derűlátás

Pozsony/Budapest. Csütörtökön az 1000 méteres futamokkal kezdő-dik meg Sevillában a 32. síkvízi kajak-kenu világbajnokság. Szlovákiát tizenhét sportoló képviseli a seregszemlén, mindazok ott lesznek, akik az idei Európa-bajnokságon három arany- és egy ezüstérmet szereztek.

Pozsony/Budapest. Csütörtökön az 1000 méteres futamokkal kezdő-dik meg Sevillában a 32. síkvízi kajak-kenu világbajnokság. Szlovákiát tizenhét sportoló képviseli a seregszemlén, mindazok ott lesznek, akik az idei Európa-bajnokságon három arany- és egy ezüstérmet szereztek. A szegedi éremtermés jogos derűlátásra ad okot, a közvélemény most is elvárja, hogy dobogón vagy dobogóközelben végezzenek a lapátforgatók. Főleg a kajak négyesben (Riszdorfer Mihály, Riszdorfer Richárd, Juraj Bača, Erik Vlček) bíznak.

A magyaroknál (28-an indulnak) is magas a mérce. Annál inkább, mert egy évvel ezelőtt – a nyolc Eb-arany után – a poznani világbajnokságról is nyolc elsőséggel tért haza a magyar válogatott. Júliusban a szegedi Európa-bajnokságon emelte a tétet Angyal Zoltán szövetségi kapitány csapata: immár tízet nyert. Ez nem hivatalos „világcsúcs”, pontosabban Európa-rekord. Angyal Zoltán: „Erősebb verseny elé nézünk, mint a szegedi volt, tekintve, hogy a vb-n nem csupán Európa versenyzői vesznek részt, és a kanadaiak, az ausztrálok, valamint az amerikaiak jelentős erőt képviselnek, tehát nem árt az óvatosság. Azt mondom, legyünk legalább relatíve mértékletesek: hat-hét aranyéremmel elégedett volnék, és örvendenék annak, ha ebből három-négy az olimpiai számok versengései után kerülne hozzánk.” (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?