Joaquim Rodrioguezé a szakasz, Froome-é a sárga trikó

Huy |

<p>A spanyol Joaquim Rodriguez nyerte hétfőn a Tour de France országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, amelyen a brit Chris Froome átvette az összetettben élen állónak járó sárga trikót.</p>

Az Antwerpen és Huy közötti 159,5 km-es etapon egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, a baleset következtében négyen feladták a további küzdelmet, illetve néhány kilométerre semlegesítették a szakaszt, amíg mindenki felért a főmezőnyre. Nagyot esett az összetett svájci éllovasa Fabian Cancellara is, aki a verseny újraindítása után nem sokkal szinte azonnal le is maradt. Az utolsó kilométereken három kisebb domb nehezítette a kerekesek dolgát, köztük a célba vezető rendkívül meredek emelkedő, amelyen aztán az a Joaquim Rodriguez bizonyult a leggyorsabbnak, aki négyszer állt dobogón háromhetes körverseny végén, többek között két éve harmadik lett a Touron, de egyszer sem nyert. Mögötte a 2013-ban Tour-győztes Froome lett a második és az ezért járó időjóváírásnak köszönhetően összetettben átvette a vezetést, egy másodperccel megelőzve a német Tony Martint. A többi esélyes közül a kolumbiai Nairo Quintana és az olasz címvédő, Vincenzo Nibali 11, míg a Tour kétszeres spanyol bajnoka, Alberto Contador 18 másodperc hátránnyal ért célba. Eredmények: 3. szakasz, Antwerpen-Huy, 159,5 km:1. Joaquim Rodriguez (spanyol, Katyusa) 3:26:54 óra2. Chris Froome (brit, Sky) azonos idővel3. Alexis Vuillermoz (francia, AG2R) 4 mp hátrány Az összetett élcsoportja:1. Froome (brit, Sky) 7:11:37 óra2. Tony Martin (német, Etixx - Quick-Step) 1 mp hátrány3. Tejay van Garderen (amerikai, BMC Racing) 13 mp h. Kedden a Seraing és Cambrai közötti, macskaköves részekkel nehezített 223,5 km-es etap vár a mezőnyre.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?