Izgalmas a hajrá az AG Sport Ligában

medgyes

Mint arról már korábban beszámoltunk, négy csapat őrült versenyfutást folytat az ezüst- és a bronzéremért (ami adott esetben akár feljutást is érhet) a dunaszerdahelyi területi focibajnokság VI. ligájában. A 28. forduló igazi csemegét kínált, hiszen ez a négy csapat egymás ellen meccselt.

A királyfiakarcsaiak nagy elszántsággal léptek pályára, hiszen ha győznek, pontszámban utolérték volna a második bakaiakat. A 7. percben a vendégek kapusa ziccert védett, a kipattanót pedig nem tudták a hazai támadók az üres kapuba juttatni. Az egész első félidő a hazaiakról szólt, sorra vezették a támadásokat, míg a bakaiak inkább csak egy-két távoli lövéssel vétették magukat észre. A 35. percben megtört a jég. A hazaiak csatára egy hosszú beadást remekül fejelt vissza a kapus mozgásával ellentétes irányba (1:0). Tanítani való mozdulatsor volt. Ezt követően akadt még két veszélyes hazai próbálkozás, de maradt a minimális előny. A királyfiakarcsai szurkolók egyöntetűen megjegyezték, hogy ilyen jó iramú, élvezetes első félidőt régen láttak. Ekkor még nem sejtették, mekkorát fordul a mérkőzés…

A második játékrész úgy indult, ahogy az első, a hazaiak erőteljesen támadtak, sorra rúgták a szögleteket, de a vendégvédelem, élén a kapussal sorra hatástalanította ezeket. Aztán a 60. perc tájékán gyökeres fordulat állt be. A királyfiakarcsaiak játéka érthetetlenül visszaesett, egyre több volt a pontatlanság, a meg nem értés a pályán, és már nem tudtak nyomást gyakorolni a vendégekre. A kitűnően megszervezett bakai csapat ráérzett a lehetőségre, és bátrabb támadójátékot vállalt. Előbb egy eltolódott védekezést kihasználva szereztek közelről gólt (1:1), két perccel később egy újabb kontra végén a kapus lábai között ellőve a labdát megfordították a mérkőzést (1:2). A bakaiak fiatal, ambíciózus edzője, Patasi János (aki taktikailag remekül felkészítette a csapatát erre a meccsre) innentől kezdve „sündisznóállásba” vezényelte védenceit, és a hátralévő időt sikerült is kibekkelniük a számtalan hazai támadás dacára.

A vendégedző a mérkőzés után elmondta: „Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, de ekkora nyomásra, amilyennel az első félidőben szembesültünk, még én sem számítottam. Viszont végig bíztam benne, hogy ezt nem lehet 90 percig bírni. A félidőben elhitettem a játékosaimmal, hogy az 1:0 ellenére van itt keresnivalónk. Azt kértem tőlük, tartsuk többet a labdát a földön, és váratlanul hosszú labdákkal küldjük csatába a szélsőinket. Nos, ez két alkalommal bejött, megfordítottuk a meccset. Az utolsó 10 perc bunkerfocija pedig egyértelműen az eredmény tartását szolgálta, és azt se felejtsük el, hogy ezen a délutánon a szerencse is a mi oldalunkon állt. Gratulálok az ellenfélnek, hiszen a nagy tét ellenére végig korrekt mederben zajlott a mérkőzés. A négy csapat közül a mi sorsolásunk a legnehezebb, hiszen a további két riválissal is idegenben mérkőzünk. Még egy pont kell a biztos ezüstéremhez, erre fogunk hajtani az utolsó két fordulóban.”

Másnap kora délután már az eredményt ismerve léphettek pályára a szentmihályfaiak a balonyiak ellen. A hazaiak előző nap egyik csapattársuk lakodalmán vettek részt, így a szurkolók féltették is kedvenceiket, nehogy ez visszaüssön a pályán. Nos, úgy látszik, minden hétvégén lagzit kéne rendezniük, mert a hazaiak nemhogy fásultan mozogtak volna, hanem remek játékot bemutatva nem várt, magabiztos győzelmet arattak a tabellán előttük álló balonyiak ellen.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, melynek első harmadában inkább a vendégek domináltak, ám ezen a napon a Medgyes József csapatkapitány (a meccs egyik legjobbja) által dirigált védelem biztosan állta a sarat. A fél- idő felénél viszont kezdett megváltozni a játék képe. A hazaiak egyre bátrabban jöttek előre, amit egy hatalmas ziccer is jelzett, ám ez kimaradt. Nem sokkal később egy hosszú indítás után a vendégvédelem megingott, és ezt a hazaiak csatára köszönte szépen, 1:0.

A második játékrész elején a balonyiak próbáltak egalizálni, letámadtak, volt is egy-két ígéretes támadásuk, de ezek sorra elhaltak a hazai védőkben. Aztán az 54. percben jött a „szokásos” bombagól hazai oldalról, egy visszagurított labdát a szentmihályfaiak játékosa kapásból zúdított a hosszúba. 2:0. Pazar találat volt!

A vendégek ezt követően még egy elkeseredett rohamot indítottak, sikerült is egy akciót ziccerig végigvinni, de a labda elsuhant a jobb kapufa mellett. Aztán 15 perccel a vége előtt minden eldőlt. Egy előrevágott labdát olyan ügyesen tartott meg a hazai csatár, hogy csak buktatni tudták. A büntetőt Medgyes rutinosan értékesítette: 3:0, és ezzel ki is alakult a végeredmény.

A mérkőzés után a hazaiak csapatkapitánya elmondta, végre szervezetten és főleg eredményesen játszottak. „Az egyes csapatrészek tökéletesen mozogtak, mindenki remekül tette a dolgát. Természetesen a céljaink változatlanok, szeretnénk a dobogón végezni. A sorsolásunk jó, mi mindent meg fogunk tenni. Vannak még jópáran, akik nőtlenek a csapatban, ezután inspirálni fogjuk őket a mihamarabbi házasságkötésre, ha ez kell ahhoz, hogy ilyen jó játékkal rukkoljunk elő. Igaz, hogy az átlagosnál több ásványvíz fogyott ma, de ez legyen a legkevesebb” – tette hozzá mosolyogva Medgyes.

A versenyfutás tehát folytatódik. Jelen állás szerint a bakaiaknak 62, a szentmihályfaiaknak 57, a királyfiakarcsaiaknak 56, a balonyiaknak 55 pontjuk van. Mi pedig kíváncsian várjuk, hogy egy hét múlva  „kit int le a kockás zászló” a 2. és a 3. helyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?