Isteni Ibra

<p>Mindkét keddi BL-meccsnek svéd főszereplője volt. Leverkusenben Ibrahimovic, Manchesterben Eriksson bíró került reflektorfénybe.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításai alapján úgy tűnt, nem sok meglepetés történik majd – a csoportelsők minden bizonnyal kiejtik a csoportok második helyezettjeit. Arra azonban nem gondoltunk, hogy ez ilyen sima lesz. Az első két mérkőzés alapján óriásinak tűnik a szakadék a jók és a legjobbak között.

A Leverkusen–Paris Saint-Germain mérkőzés előtt azért sejtettük, hogy a franciák idegenben is nyerni fognak. Na, de hogy négy góllal? Ibrahimovic ezúttal is parádézott (10 gólnál jár az idei sorozatban), ismét volt egy bombagólja, de a legszebb a PSG negyedik találata volt. Aki nem látta, ki ne hagyja, minden párizsi labdaérintés ihletett volt a támadás során. A PSG jó úton jár afelé, hogy igazi topcsapatnak tekintsük, a Leverkusen viszont az összeomlás szélén áll. A Bayer az utolsó nyolc tétmérkőzése közül hatot elveszített, és a csapat játéka egyre siralmasabb. Nem túlzás: a PSG akár nagyobb különbséggel is győzhetett volna, a visszavágó formalitás.

Az is meglepő, hogy várhatóan formalitás lesz a Manchester City–Barcelona meccs visszavágója is, miután a katalánok 2:0-ra nyertek az Etihadban. Pedig az előjelek nem a Barca mellett szóltak. Egyfelől lássunk egy hihetetlennek tűnő adatot: a Barcelona a BL kieséses szakaszában a ManCity elleni találkozót megelőző 8 meccse közül csupán egyet tudott megnyerni (mérleg: 1–4–3). Ráadásul a katalánok mostanában nem győzni járnak Angliába, az utolsó öt szigetországi fellépésük egyikén sem szereztek három pontot.

Ehhez képest kedden a játék képe alapján teljesen megérdemelten arattak sikert. Mondhatnánk: játszi könnyedséggel. A Manchester City nem merte bevállalni a nyílt futballt, így a szokásos forgatókönyv szerint zajlott a meccs: Xaviék passzolgattak, az angolok kergették a labdát, Yaya Touré néha beindult. De a barcelonai győzelemhez kellett Eriksson bíró hibája is. Az első gól előtt a lomha Demichelis tényleg buktatta Lionel Messit (a piros: jogos), csakhogy a tizenhatoson kívül, így nem tizenegyes, hanem csak szabadrúgás járt volna a Barcának. A Manchester Citynél nem is elégedettek a bíróval, Manuel Pellegrini menedzser szerint „hiba volt” a svédet jelölni erre a meccsre. A kritikákban van igazság: a Barcelona mégis csak kapott egy ajándék 11-est a mérkőzésen, méghozzá 0:0- nál. Tegyük azonban hozzá, hogy a játékvezető később les címén elvett egy szabályos gólt a Barcától. S jegyezzük meg azt is: a City az elmúlt években közel 600 millió euróért vett futballistákat. Márpedig az ilyen játékoskerettől a Barca ellen látott futball – nagyon-nagyon kevés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?