Ismétel a címvédő?

Buenos Aires. Huszonnégy válogatott részvételével szombaton kezdődik és október 13-ig tart Argentínában a férfi röplabda-világbajnokság. A házigazda együttes és a címvédő Olaszország kivételével a többi csapatnak selejtezőt kellett vívnia, így az olimpiai bajnok Jugoszláviának és a Világliga-győztes Oroszországnak is.

Buenos Aires. Huszonnégy válogatott részvételével szombaton kezdődik és október 13-ig tart Argentínában a férfi röplabda-világbajnokság. A házigazda együttes és a címvédő Olaszország kivételével a többi csapatnak selejtezőt kellett vívnia, így az olimpiai bajnok Jugoszláviának és a Világliga-győztes Oroszországnak is. Az említetteken kívül Brazília, az Egyesült Államok, Hollandia és Franciaország szólhat bele az érmek sorsába.

A hat négyes csoportból az első és második helyezettek mellett a négy legjobb harmadik jut a középdöntőbe. Innen az újabb négy kvartettből az első és második kerül a negyeddöntőbe, ahol már egyenes kieséssel folytatódik a küzdelem.

A vb-nek lesz magyar résztvevője is, a 12 európai játékvezető között található Hóbor Béla. A magyar válogatott – amely utoljára az 1978-as vb-n szerepelt – a tavalyi, Ostravában rendezett selejtező tornán a 3. helyen végzett, innen a győztes Csehország utazhatott Argentínába.

A csoportbeosztás – A-csoport: Argentína, Ausztrália, Portugália, Kína; B-csoport: Olaszország, Horvátország, Lengyelország, Kanada; C-csoport: Oroszország, Franciaország, Tunézia, Bulgária; D-csoport: Jugoszlávia, Spanyolország, Japán, Kazahsztán; E-csoport: Egyesült Államok, Brazília, Egyiptom, Venezuela; F-csoport: Hollandia, Kuba, Görögország, Csehország.

Az eddigi győztesek -–1949, Prága: Szovjetunió; 1952, Moszkva: Szovjetunió; 1956, Párizs: Csehszlovákia; 1960, Rio de Janeiro: Szovjetunió; 1962, Moszkva: Szovjetunió; 1966, Prága: Csehszlovákia; 1970, Szófia: NDK; 1974, Mexikóváros: Lengyelország; 1978, Róma: Szovjetunió; 1982, Buenos Aires: Szovjetunió; 1986, Párizs: Egyesült Államok; 1990, Rio de Janeiro: Olaszország; 1994, Athén: Olaszország; 1998, Tokió: Olaszország. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?