Ilyen még nem volt! Megráncigálták a bíró szakállát és elmaradt a focimeccs mert nem volt labda

foci
Nagysalló/Ipolyszakállos |

Két figyelemreméltó történés tarkította a lévai területi labdarúgóbajnokság VII. ligájának 6. fordulóját.

Az éllovas nagysallóiak az alsóházban kullogó kiskoszmályiakat fogadták. Mindenki arra számított, hogy a bajnoki cím megszerzésére törekvő hazaiak valóságos gólözönt zúdítanak majd a gyengécske, mindössze hat pontot birtokló ellenfélre. A Gergő Róbert edző által irányított gárda négy kihagyott ziccer után már a 14. percben megszerezte a vezetést Birdáč Roland révén. A gólgyártás azonban nem folytatódhatott, mivel František Tóth játékvezető a 26. percben idő előtt véget vetett a küzdelemnek. „Miután szabálytalanság miatt megszakítottam a játékot, a vendégek labdarúgója, Miroslav Jakab belerúgott az ellenfél egyik játékosába, amiért felmutattam neki a piros lapot. Ezt követően a kiállított játékos trágár, sértő szavakkal illetett és megráncigálta a szakállamat” – tüntette fel a hivatalos jegyzőkönyvben a sípmester.
„Az bosszantott leginkább, hogy a mérkőzésre jegyet váltó kétszáz néző foci nélkül maradt. És az sem elhanyagolható tény, hogy a gólarányunkat is javítani akartuk, ami sokat jelentett volna a küzdelemsorozat végén” – nyilatkozta lapunknak Potocký Gábor nagysallói klubelnök. „A kiállított játékos mindig igazi fenegyerek hírében állt. Benőhetne már a feje lágya, hiszen már túl van az ötvenkettedik évén” – jegyezte meg a lelátón egy érces szurkolói hang.


A másik érdekesség Ipolyszakálloson történt. A területi szövetség illetékes bizottsága döntése értelmében a sáróiaknak egy régebbi rendbontás miatt soron következő három meccsüket semleges, húsz kilométernél távolabbi pályán kell lejátszaniuk. Az Ipoly-parti település sportpályáján azonban elmaradt a vámosladányiak elleni összecsapás, ugyanis nem volt labda. 
„Alig tudtam összeszedni kilenc épkézláb játékost, és a nagy sürgés-forgás közben megfeledkeztem a labdáról. A hibáért természetesen magamra vállalom a felelősséget. és elnézést kérek a játékosoktól, de főleg a szurkolóktól” – nyilatkozta Jónás Sándor, a sárói klub vezetőségi tagja.


„Két évtizede tevékenykedem vezetőként is a labdarúgásban, de effajta kázussal még nem találkoztam. A szabályok értelmében a vendéglátóknak legalább négy labdát kell biztosítaniuk” – tájékoztatott Saliga József, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.
Mindkét esetnek a zöld asztalnál lesz folytatása. A mérkőzéseket egyaránt 3:0-ás gólaránnyal a nagysallóiak és a vámosladányiak nyerik, a kiskoszmályiak és a sáróiak pedig eltiltásra és pénzbüntetésre számíthatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?