II. liga: lehet, hogy nem lesz kieső keleten

<p>Az alsókubiniak visszalépésével lehet, hogy nem lesz más kieső a II. labdarúgóliga keleti csoportjában. Ehhez azonban több körülmény együttállása kellene.</p>

Az alsókubiniak a téli szünetben jelentették be, hogy nem tudják folytatni a bajnokságot (már ősszel is kihagytak egy mérkőzést, de akkor még rövid időre feléledt a klub). Eredményeiket törölték, a keleti csoport így 11 résztvevővel folytatja. A második vonal idei kiírása annyiban változott a tavalyihoz képest, hogy a csapatok már a két csoport legjobb hat-hat együtteséből álló felsőházba is magukkal viszik az összes pontjukat (tavaly csak az egymás elleni eredményeket vitték magukkal). Hogy a két csoport ki legyen egyenlítve, a nyugati csoport felsőházba jutó csapataitól le fogják számolni az utolsó helyezett ellen elért eredményeiket. A kiesés ellen a keleti csoportban csak öt csapat fog csatázni. Ján Panák, a Szlovák Futballszövetség sporttechnikai bizottságának elnöke lapunknak elmondta, olyan helyzet is előállhat, hogy a kilépett alsókubiniakon kívül innen már nem lesz más kieső. „Ezt most még nem lehet megmondani, minden attól függ, ki esik ki a Fortuna Ligából, és ki jut fel. Ha például az élvonalból a Skalica esne ki, a második ligából pedig a kassaiak jutnának fel, akkor a keleti csoportból nem lesz másik kieső, sőt, még lehet, hogy a III. ligák második helyezettjei közül is feljut valaki” – magyarázta Panák. A III. liga közép-szlovákiai csoportját ugyanis éppen a Martin vezeti, amely a szövetség által a második liga kettéosztásakor megszabott választóvonal szerint már a nyugati csoportba lenne besorolva, a keleti csoportba így csak a III. liga keleti csoportjának győztese kerülne fel. A II. liga keleti csoportjában jelenleg a rimaszombatiak a sereghajtók, hat ponttal vannak lemaradva az iglóiaktól.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?