Igor Šuleké a téli díjugrató vándorkupa

Kétnapos döntővel csúcsosodott ki a Téli Díjugrató Sorozat, melynek elindítója és legtöbb versenyének szervezője a dunatőkési Czajlik-rancs volt.

Kétnapos döntővel csúcsosodott ki a Téli Díjugrató Sorozat, melynek elindítója és legtöbb versenyének szervezője a dunatőkési Czajlik-rancs volt. Igor Šulek (Leopoldov) nyerte a finálét és az összetett vándorkupát is a legrangosabb számban, a felnőttek között.

„Szakmai szemmel nézve nagyon színvonalas versenyeket láttunk. Ez az ennek megfelelő pályaépítésnek is köszönhető. Magyarországi pályaépítőink jó vonalvezetésű, ütemes pályákat építettek, olyanokat, amelyek alkalmazkodtak a lovasok fejlettségi szintjéhez, igényeihez” – magyarázta Czajlik Zsuzsanna versenytitkár.

Rancsukat gyerekek, kezdő lovasok képviselték. Lóváltásuk is volt közben, így összetettben nem végeztek a legjobbak között. A döntőben azonban volt két helyezésük a legjobb három között: szombaton Alföldy Lilla lett Cantona R-el harmadik, vasárnap Bogyai Rebeka nyert Oktava nyergében a 80 cm-s akadályok fölött. „Harmadik fiatal lovasunk, Vígh Norbert a múltkori versenyen nyert. Számukra azonban még nem a győzelem a fontos, sokkal többet jelent a tapasztalatszerzés, a lóval való összhang megtalálása” – tudtuk meg a dunatőkési utánpótlásról.

Télen másodszor zajlott a díjugrató sorozat, több állomással. A Czajlik rancson kívül a pozsonyi Slávia STU is rendezett viadalokat, s ősztől induló újabb kiírásba már a somorjai X-bionic is bekapcsolódik. „Egyértelműen épülő tendenciát mutat a sorozat. Többet ad a lovasoknak, akik között egyre több új arc bukkant fel. Csakis így van esély felzárkózni a környező országok lovassportjához. Sok versennyel, sok versenyzővel. Téli sorozatunk ehhez kínál lehetőséget a kezdőknek és haladóknak egyaránt. A tapasztalt lovasoknak is jó felkészülés a szabadtéri viadalokra. Ezért van értelme, hogy ősztől újra folytassuk” – méltatta a sorozat jelentőségét a csallóközi versenytitkár.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?