Igaly Diána tündökölt

A sydneyi olimpián bronzérmes Igaly Diána győzött a női skeetlövők versenyében, így megszületett a magyar csapat második aranyérme! A 39 éves sportolónő kiemelkedett a mezőnyből, 97 korongos teljesítménnyel zárt.

Megvan az aranyéremReuters-felvételIgaly első helyen, a 75 lövésből csupán hármat hibázva jutott be a délelőtti selejtezőből a 25 lövéses döntőbe, egykorongos előny-nyel. „A selejtezőben gyönyö-rűen lőtt Diána, lövésről lövésre javult. Már ez is szép eredmény. A finálé nagyon nehéz lesz, de bízom az érmes helyezésben” – értékelt Hammerl László szövetségi kapitány.

A döntőt teljesen új pályán bonyolították le. A lelátón több tucat magyar drukker várta, hogy Igaly megtartsa első helyét. A hangulatot jól jellemzi, hogy a főszereplő bemutatásánál zengett a „Ria, ria, Hungária” – biztatás. A korábbi 75 után ezúttal 25 lövés következett tűző napon, szeles időben. Fordított sorrendben kezdtek az érdekeltek, akik nyolc lőállásból célozták meg a korongokat. Először a duplatrap szerdai győztese, a hatodik helyen álló amerikai Kimberly Rhodes próbálkozott, majd zárásként a sydneyi olimpián bronzérmes magyar skeetlövő következett.

Az első pozícióból senki sem hibázott. A további sorozatokban viszont a többiek többször is tévedtek, míg Diána magabiztos volt, négy koronggal elhúzott! Az utolsó sorozathoz már olimpiai bajnokként állhatott, de profizmusát mutatja, hogy még ekkor is koncentrálni tudott, és hibátlan teljesítménnyel zárt. A magyar sportlövészet hetedik olimpiai elsőségét gyűjtötte be, 24 év várakozás után.

Az újdonsült olimpiai bajnok öröme határtalan volt: „Nagyon köszönöm mindenkinek a lelkes szurkolást. Igazság szerint nem bíztam a sikerben, hiszen az elmúlt időszakban nem jöttek az eredmények, így nem volt önbizalmam a verseny előtt. Szerencsére jól ment a lövés, nagyon boldog vagyok!” (mti, ns)

NÉVJEGYKÁRTYA

Név: Igaly Diána

SZÜLETETT: 1965. január 31., Budapest

CSALÁDI ÁLLAPOTA: elvált, egy fiúgyermek édesanyja

KLUBJA: BPLE

EDZŐJE: Igaly Józsefné

OLIMPIAI SIKEREI: 42. (1992), 3. (2000) 1. (2004)

TOVÁBBI EGYÉNI EREDMÉNYEI: egyéni világbajnok (1998, 2002), egyéni vb 2. (1994), egyéni vb 3. (2003), egyéni Európa-bajnok (1989), egyéni Eb 2. (2000), csapat világbajnok (1990, 1994), csapat-vb 3. (1989, 1991, 1993, 2002), csapat Európa-bajnok (1989, 1993, 1994)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?