Idén is ezüstérmesek a komáromiak

<p>A pozsonyi Inter nyerte a hazai kosárlabda-extraliga 2012/13-as szezonját, miután a döntő hetedik meccsén 82:80-ra legyőzte Komáromban az MBK Rieker csapatát.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Ahogy azt sokan jósolták, az extraliga győzteséről csak a finálé sorozatának utolsó összecsapása döntött, s a hetedik találkozó hozta mindazt, ami az ilyen meccsekhez hozzátartozik: zsúfolásig telt sportcsarnokot, fordulatokat, olykor pattanásig feszült hangulatot, izgalmas hajrát – s a végén Inter-győzelmet és komáromi bánatot.

Nem adta fel

az MBK Rieker

A tavalyi szezonban a cseh bajnokságban szereplő pozsonyiak magabiztosabban kezdték a szombati meccset, az első negyed dobóparádéja után (19:19-nél 4/4, illetve 5/5 volt a két csapat hárompontos kísérleteinek statisztikája) a második tíz percben két számjegyű előnyt alakítottak ki (53:42). A komáromiak azonban rájuk jellemző módon nem adták fel a küzdelmet.

„11 pontos hátrányban voltunk, nem működött a védekezésünk, de a félidei szünet után visszajöttünk a meccsbe. Megbeszéltük a fiúkkal, hogy az eddigieknél sokkal jobban kell küzdeni. Változtattunk a defenzívában, a zónarendszer pedig szinte a teljes második félidőben jól működött” – tért ki az öltözőben elhangzottakra František Rón, a hazaiak vezetőedzője.

Rančík, Milosevics

és Tucker

A 26. percben már a komáromiak vezettek (56:55), s onnantól érezhető volt, hogy minden pontnak óriási jelentősége lehet a végelszámolásnál. Tudta ezt Martin Rančík, a pozsonyiak legnagyobb sztárja is, aki (utólagos elmondása szerint) szándékosan reklamált olyan hevesen egy ellene elkövetett be nem fújt szabálytalanságot, hogy csapata technikai hibát kapjon. „Valamilyen impulzusra volt szükségünk” – magyarázta Rančík, s a 34 éves kosaras „jelzését” az Inter két másik rutinos játékosa, a szerb Nenad Milosevics és az amerikai Alando Tucker vette, akik az utolsó másfél percben, meglehetősen nehéz pozícióból szerzett két hárompontosukkal gyakorlatilag bajnoki címet nyertek a fővárosiaknak.

Sikeres komáromi szezon

A 82:80-as hazai vereséggel a hazaiak ismét lemaradtak az elsőségről (tavaly a privigyeiek győzték le őket 3:1-re), a búslakodás azonban nem tartott sokáig, köszönhetően az MBK Rieker egész szezonban fantasztikus szurkolóinak, akik a vereség ellenére is ünnepelni kezdték csapatukat, s lassan Martin Bílik, Lukáš Dubovský vagy Michal Maslík is abba tudta hagyni a szipogást. A komáromiak ugyanis a kitűzött célt, hogy ott legyenek a legjobb négy között, a 2012-es ezüstérem megvédésével ismét túlteljesítették.

„Sikeresnek értékelhetjük a szezont a vereség ellenére is, mivel megnyertük a Szlovák Kupát, és az extraliga fináléjában is kiváló kosárlabdát mutattunk be. Természetesen szomorúak vagyunk, hogy nem lettünk bajnokok, de ilyen a sport, csak az egyik csapat örülhet a végén” – mondta az újságíróknak František Rón edző. A cseh szakembernek ez volt sorozatban a negyedik, összességében pedig a hatodik extraligás döntője Szlovákiában. „Ez volt az eddigi legkiegyenlítettebb finálém. Nemcsak azért, mert a sorozat 4:3-ra végződött, hanem mert a mérkőzések is nagyon szorosak voltak” – tette hozzá Rón.

Azt, hogy a jóval nagyobb költségvetéssel rendelkező Interrel szó szerint az utolsó másodpercekig partiban voltak a komáromi kosarasok, a drukkerek is nagyra értékelték. Fényképezkedéssel, autogramvadászattal (akár gipszre vagy csupasz hasra is), visszafogott pezsgőzéssel búcsúztatták a szezont, amely a klub történetének legeredményesebbje volt. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?