Idegenben folytatnák a pontgyűjtést

Ellenfelüknél kezdik a visszavágó-sorozatot a délnyugat-szlovákiaiak a női I. kézilabdaligában. A naszvadi-ímelyi csapat szombaton (15.00) Mocsonokon, a csallóközaranyosi szintén szombaton (18.00) Kassán, a dunaszerdahelyi vasárnap (17.00) Galgócon lép pályára a 12. fordulóban.

Ellenfelüknél kezdik a visszavágó-sorozatot a délnyugat-szlovákiaiak a női I. kézilabdaligában. A naszvadi-ímelyi csapat szombaton (15.00) Mocsonokon, a csallóközaranyosi szintén szombaton (18.00) Kassán, a dunaszerdahelyi vasárnap (17.00) Galgócon lép pályára a 12. fordulóban. Idény előtti helyzetkép.

Harmadszor is nyernek?

Hét ponttal a tizedik helyen telelt a naszvadi-ímelyi csapat, amely nem kíván ilyen mélyen maradni a 12 tagú mezőnyben. Miskovics György vezetőedző szerint a felkészülésük is arra irányult, hogy elmozduljanak jelenlegi helyükről, és felkapaszkodjanak a középmezőnybe. „Esély van rá, hiszen kicsi a hátrányunk az előttünk állókra. Azért dolgoztunk, hogy hozzuk a meccseket, és több pontot szerezzünk, mint ősszel. Ha tanulunk a jó mérkőzéseinkből, jöhetnek a győzelmek” – mondta Miskovics.

Soros ellenfelüket otthon öt góllal (23:18) győzték le, szombaton kemény mérkőzés vár rájuk Mocsonokon, mert vendéglátójuk is hasonló cipőben jár, csak egy hellyel áll előttük a táblázaton. „Bizakodó vagyok, mert a bajnokin és a Virex-kupán is megvertük ellenfelünket. Ha mindenki egészséges lesz, és belead mindent, akkor harmadszor is nyerhetünk a mocsonokiak ellen. De annyi biztos, kemény küzdelem várható” – tette hozzá a naszvadi szakember.

Élbolyból a sereghajtóhoz

Az élen található tizenhat pontosok ötös fogatának legvégén vannak a csallóközaranyosiak. „Nyugodt légkörű felkészülésen vagyunk túl, megfelelő számú edzőmeccset játszottunk. A mosonszolnoki tornán megsérült Zakál Tamara kivételével mindenki játékra készen várja a rajtot. Realisták vagyunk, az élbolyból nekünk a legrosszabb a sorsolásunk, csak a pozsonyi Inter jön hozzánk, így nem mi vagyunk a bajnokság legnagyobb esélyesei. Kimondott célunk nincsen, de továbbra is az első hatban szeretnénk végezni. Könnyen nem adjuk meg magunkat egyik bajnokin sem” – pillantott előre Pint János csallóközaranyosi klubelnök.

Szombaton esélyesként érkeznek a sereghajtó kassaiakhoz, akiket hazai környezetben 27:23-ra győztek le. „Ha a táblázat első felében akarunk végezni, más lehetőségünk nincsen, mint győzni. Nem tudjuk, hány WHIL-es játékossal állnak ki a hazaiak, de az ismert, hogy mi csak tizenegy kézilabdázóval utazunk. Szalai Szilvia, új kapusunk, Zuzana Zelenáková, Horváth Mónika és a sérült Zakál Tamara nélkül lépünk pályára. Még így is nyerési eséllyel” – nyilatkozta kelet-szlovákiai útjuk előtt Pint János.

Őszi hullámhosszon

Már ősszel jócskán megkavarták a mezőnyt a dunaszerdahelyiek. Újoncként ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az öt tizenhat pontos együttes. A negyedik helyről folytatják. „Komolyan készültünk a folytatásra, mert tavasszal is ugyanolyan jól szeretnénk szerepelni, mint az előző idényben. Januártól többet edzünk, napi szinten van gyakorlás, hogy erősebbek és gyorsabbak legyenek védenceim. Remélem, pluszmunkánk eredménye a bajnokikon is megmutatkozik” – tudtuk meg Prikler Szilvia dunaszerdahelyi edzőtől.

Vasárnap Galgócon nehéz meccs vár a csallóköziekre, akik otthon egyetlen találattal (29:28) verték ellenfelüket. „Szerencsés góllal nyertünk, meglepetést okozva rögtön a nyitányon. Vélhetően visszavágásra készülnek a második helyen álló hazaiak. Remélem, védenceim olyan teljesítményt nyújtanak, hogy megnehezítik a galgóciak dolgát. Az elejétől a végéig jó, izgalmas meccset várok. Fő célunk – akárcsak az egész tavasz során –, hogy mindenkit nehéz helyzetbe hozzunk, mert mi ott szeretnénk folytatni, ahol decemberben abbahagytuk” – árulta el műhelytitkaikat a fővárosi szakember.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?