Hrepka Ádám, a magyar futball szomorú szimbóluma

Már csak három forduló van hátra az NB I-ből. A 30. forduló meccseiről az jutott eszünkbe: szerencsére már csak három.Lássunk néhány, a magyar futballra jellemző apróságot a hétvégéről. Az örökrangadón a kiesés ellen küzdő MTK 3:1-re kikapott a Ferencvárostól.

Már csak három forduló van hátra az NB I-ből. A 30. forduló meccseiről az jutott eszünkbe: szerencsére már csak három.

Lássunk néhány, a magyar futballra jellemző apróságot a hétvégéről. Az örökrangadón a kiesés ellen küzdő MTK 3:1-re kikapott a Ferencvárostól. Még a magyar focira vonatkozó negatív elfogultsággal nehezen vádolható Nemzeti Sport tudósítójának is feltűnt az MTK játékosainak hozzáállása: a lap sétáló játékosokról, akaratgyenge csapatról beszélt. Beszélt Thomas Doll is, aki szerint a tavalyi bajnoki arany után sokan elkényeztetetté váltak a klubnál. A meccs híre: a hajrában beállt az MTK-ba Hrepka Ádám. Ki hitte volna a 18 éves korában még 12 NB I-es gólt szerző, tehetséges focistáról, hogy így alakul a karrierje? Hrepka az elmúlt tíz idény során összesen 32 bajnoki gólt szerzett a csapataiban. Évente hármat. Jelenleg 30 éves.

A hétvége vicce, a fogadók álma: félidőben a Mezőkövesd még vezetett a Honvéd ellen, de aztán a kispestiek megszórták a hazaiakat. 5:1. A Mezőkövesd az utolsó három meccsét elvesztette, és ezeken kapott 11 gólt. Nem csodálkoznánk, ha a Kövesd lenne a másik kieső a Gyirmót mellett, így legalább értenénk, miért sétálgattak a Fradi ellen az MTK-sok.

Megy az aranyért a Videoton, követve a Honvédot. Szombaton a Vidi a Haladást intézte el 3:0-ra Felcsúton. Ez is jó meccs lehetett, az első fehérvári gól előtt Devecseri elcsúszott, „a Haladás pedig a gól után szinte semmilyen veszélyt nem jelentett a Videoton kapujára” – írja az NSO.hu. Izgalmak a köbön. Azt meg inkább nem is akarjuk tudni, hogy valójában mi történt a Vasas–Paks mérkőzésen, ahol az elvileg a bajnoki címre hajtó angyalföldiek hazai pályán simán kikaptak a Pakstól (0:3). A két bajnokesélyes (Honvéd, Videoton) egyébként a liga utolsó fordulójában egymással találkozik a Bozsik Stadionban. De a bajnoki cím akár addig is eldőlhet.

Hátralévő mérkőzések – Honvéd: MTK (otthon), Debrecen (idegenben), Videoton (o).

Videoton: Újpest (i), FTC (o), Honvéd (i).

Talán a jövő: a Horvátországban zajló U17-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott előbb legyőzte Franciaországot (csodálatos gólokkal!), majd ikszelt Skóciával. Egy Feröer elleni siker azt jelentené, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között! Csak ne olyan karrierek induljanak a remélhetőleg sikeres torna után, mint amilyen Hrepka Ádámé lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?