Hosszú Katinkánál csak az aranyak száma a kérdés

<p>Az Infostrada Sports hat, az Associated Press öt arany-érmet jósol a magyar küldött-ségnek a pénteken kezdődő riói nyári olimpián. A szlová-kok az Infostrada szerint két aranyat szereznek, az AP szerint egyet.</p>

Érmek a vízből

A magyar küldöttség ásza mindkét előrejelzés szerint Hosszú Katinka lesz. Az Infostrada Sports úgy véli, a hat magyar arany felét Hosszú szállítja, diadalmaskodik mindkét vegyesúszószámban, és 200 m háton is. Vegyesen az AP is legyőzhetetlennek tartja a kiváló bajai úszót, ám 200 háton csak ezüstöt jósol neki. Az Infostrada ezzel szemben még a rövidebbik hátúszószámban is megelőlegez Katinkának egy bronzot.

Az Infostrada úgy véli, Cseh László fog diadalmaskodni 200 m pillangón, százon pedig bronzérmes lesz. Az AP egy ezüstöt (100 m pillangó) és egy bronzot (200 m pillangó) jósol Csehnek, szerintük mindkét számot Michael Phelps nyeri majd. Az Infostrada szerint négy másik bronzot is szerezhetnek a medencében a magyarok, Gyurta Dániel (200 m mell), Verrasztó Dávid (400 m vegyes) és Kapás Boglárka révén (400 m gyors, 800 m gyors).

A kajak-kenu hagyományos magyar sikersportág, az Infostrada azt jelzi, két aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot szereznek majd ebben a sportágban. A női kajak négyes és a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu kettes szerintük diadalmaskodni fog, Kozák Danuta K1-ben ezüstérmes lesz, a Szabó, Kozák kajak kettes pedig harmadikként ér célba.

Kettővel több kajak-kenu éremmel számol az AP: az amerikai hírügynökség azt jósolja, a női K4-es és a Szabó, Kozák K2-es nyerni fog, Kozák egyesben a második helyen végez, csakúgy, mint C2 1000 méteren a Vasbányai, Mike kettős, Horváth Bence és Szomolányi Máté pedig a kajak kettesek sprintszámában, 200 méteren bronzérmes lesz.

Nagy lehet a meglepetés

Az Infostrada szerint a páston a párbajtőröző Imre Géza ezüstérme révén lesznek eredményesek a magyarok, az AP szerint három érmet is szállíthatnak a vívók: a kardvívó Szilágyi Áron második lesz, a párbajtőröző Szász Emese és a kardozó Márton Anna pedig bronzérmes.

Mindkét előrejelzés azt mutatja, hogy a cselgáncsozó Tóth Krisztián dobogón végez: az AP szerint annak a második fokán, az Infostrada szerint pedig a harmadikon. Ugyanitt bronzérmet várnak az öttusázó Kovács Saroltától is, aki címvédő világbajnokként utazik Rióba. Egy-egy birkózóbronzot is jósolnak a magyaroknak: az Infostrada szerint a 85 kg-osok között versenyző Lőrincz Viktor, az AP szerint testvére, a 66 kg-os Lőrincz Tamás lesz harmadik.

A legutóbbi eredmények fényében némi meglepetés lenne, ha a férfi-kalapácsvetés címvédője, Pars Krisztián az Infostrada jóslatainak megfelelően az ezüstérmes pozícióban végezne, az azonban egészen szenzációszámba menne, ha bejönne az AP tippje, és a +105 kg-os súlyemelő, Nagy Péter megnyerné az olimpiát. A 30 éves versenyző eddigi legjobb eredménye a felnőttek között egy Eb-bronz és egy vb-4. hely, korábban U23-as Eb-n, Universiadén és főiskolai vb-n aranyérmes is volt.

Varga és a K4-es

Mindkét előrejelzés egyetért abban, hogy a szlovákiai küldöttségből érmet fog szerezni Varga Erik sportlövő, valamint a férfi-kajaknégyes. Az Infostrada Sports szerint Varga megnyeri a traplövést, az AP szerint ezüstérmes lesz a kétszeres és címvédő világbajnok. A K4-est az Infostrada bronzérmesnek tippeli, az AP szerint pedig a Denis Myšák, Vlček Erik, Tarr György, Linka Tibor összeállítású egység győzni fog. Az Infostrada ezenkívül aranyat jósol Matej Tóth gyaloglónak, aki a tavalyi pekingi vb-n 50 km-en diadalmaskodott, és bronzot a Vlček, Tarr kajak kettesnek, valamint a vízi szlalomozó Alexander Slafkovskýnak – aki ki sem jutott az olimpiára...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?