Hosszú Katinka arannyal zárt

Hosszú Katinka 400 vegyesen megvédte vb- címét a kazanyi vizes világbajnokság zárónapján. A 26 éves magyar úszó harmadik érmét nyerte a tatár fővárosban, miután hétfőn 200 méter vegyesen világcsúccsal védte meg titulusát, majd szombaton 200 háton harmadik lett.

Hosszú Katinka 400 vegyesen megvédte vb- címét a kazanyi vizes világbajnokság zárónapján. A 26 éves magyar úszó harmadik érmét nyerte a tatár fővárosban, miután hétfőn 200 méter vegyesen világcsúccsal védte meg titulusát, majd szombaton 200 háton harmadik lett. Cseh László 100 pillangón, Ver-rasztó Dávid 400 vegyesen ezüstérmet nyert.

Hosszú Katinka magabiztos győzelmet aratott a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében. A magyar úszólány a végére elfáradt, így a világcsúcsot nem tudta megdönteni, elsőségét azonban nem veszélyeztette senki.

„Alig bírok beszélni… Amit tudtam, kiadtam magamból. Begörcsölt a lábam az utolsó ötvenre. Most még annyira nem is tudok örülni az aranynak, mert rosszul vagyok. Nagyon fájt. A kezdés jó lehetett, de éreztem, hogy ez az utolsó nap. Nemcsak fizikailag, mentálisan is elfáradtam a nyolc nap alatt – mondta az M4-nek Hosszú Katinka. – Annak nagyon örülök, hogy sikerült duplázni. Tegnap dühös voltam magamra, mert úgy éreztem nem adtam ki mindent magamból, ma ez többszörösen sikerült. Hihetetlen, hogy én vagyok minden idők legeredményesebb magyar úszója világbajnokságon.”

Katinka szombaton harmadik lett a 200 méteres hátúszásban. A magyar klasszis a pénteki elődöntőben megdöntötte Egerszegi Krisztina 24 éves országos csúcsát, amely 2008-ig világrekord is volt. Katinka a legjobb idővel került a fináléba és 2:06,84-gyel lett harmadik.

„A bronzéremnek magának nagyon örülök. Azt éreztem, hogy nekem nincs meg az a tapasztalatom 200 háton, ami ellenfeleimnek igen, ami ahhoz kell, hogy éppen a döntőben ússzam meg a legjobbamat“ – értékelt Katinka.

Cseh László országos csúccsal ezüstérmet nyert szombaton 100 méter pillangón. A szám győztese a remekül hajrázó dél-afrikai címvédő, Chad Le Clos lett. Csehnek ez volt a harmadik érme a tatár fővárosban, előzőleg 200 méter pillangón arany-, 50 méteren pedig bronzérmet szerzett. „Chad nagyon nagy időt úszott, szerettem volna én is ehhez hasonlót, de örülök az ezüstnek is. Érdekes, hogy tíz éve hasonló volt az éremkollekcióm: arany, ezüst és bronz a vb-n. Jó volt ez a 100 méter, de úgy érzem, még van hova gyorsulnom, elsősorban az első ötvenen és a rajtjaimon van még mit javítani“ – nyilatkozta Cseh László, aki immáron 12 világbajnoki érem büszke tulajdonosa, ráadásul ez a hetedik vb-je, ahonnan nem tér haza üres kézzel.

.Verrasztó Dávid a második idővel jutott döntőbe, és végül megszerezte a magyar csapat újabb ezüstérmét. Verrasztó beragadt a rajtnál és száz méter pillangózás után csak hatodikként fordult, háton azonban jelentősen faragott hátrányából. Az utolsó 25 méteren fantasztikus csatában megelőzte az amerikai Chase Kaliszt, és másodikként csapott célba. .„Nagyon örülök, soha nem úsztam még ilyen jól, ez a legjobb, ami ma történhetett“ – nyilatkozott Verrasztó a finálét követően. „Jól érzem magam, jól sikerült a versenyem. Ez köszönhető az új környezetnek, egész évben, minden versenyen egyre jobban úsztam, csak boldog lehetek.

Kapás Boglárka a hatodik helyen végzett 800 gyorson. A versenyszámot a 18 éves amerikai Katie Ledecky nyerte, aki az 1500 méteres gyorsúszása után újabb világcsúcsot állított fel.

A 4x100 méteres férfi vegyesváltó az előfutamban volt érdekelt, azonban a négyest a hátúszó Balog Gábort mellen követő Gyurta Dániel korai indulása miatt végül kizárták. A háromszoros nagymedencés világbajnok 18 századdal indult korábban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott címvédőként csak a hatodik helyen végzett a világbajnokságon, miután a szombati helyosztón, 10:9-es vereséget szenvedett a montenegrói csapattól. A magyar pólósok 1986 óta nem szerepelt ilyen gyengén világbajnokságon, akkor kilencedik helyen zártak Madridban.

„Azt gondolom, az idei évben gyengültünk, ez látszik a nyarunkon, több csapattól is kikaptunk, ez egy igazán rosszul sikerült nyár. Nem posztokra akarom bontani, hanem egészben nézném majd a problémákat.“ értékelt Benedek Tibor szövetségi kapitány. (MTI, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?