Hollandia–Dánia – hiányzók a védelemben

<p>A dánok lassan fél évszázada nem győzték le Hollandiát, de 1992-ben meglepték őket (meg az egész világot): a svédországi Eb elődöntőjében 2:2-es döntetlent értek el az Oranje ellen, s tizenegyesekkel búcsúztatták a favoritot.</p>

A dán kapuban akkor Peter Schmeichel állt, akinek most a fia, Kasper harmadik számú hálóőrként szerepel a keretben. Ez nem olyan jó hír a dánok számára: az ifjú Schmeichel ugyanis csak azért lehet ott a csapattal, mert Thomas Sörensen sérülés miatt hiányzik.

A sérültekkel a hollandoknak is meggyűlhet a bajuk: az előkészületi meccseken megsérült Bouma és a selejtezőcsoport minden meccsét végigjátszó Mathijsen is, utóbbi valószínűleg ma nem is játszhat.

Morten Olsen, a dánok szakvezetője és Bert van Marwijk, a hollandok szövetségi kapitánya szerint is ez lesz csapata legfontosabb meccse a csoportban: a hollandok nyerni akarnak, s ők is az esélyesek – két topliga gólkirályával soraikban (Van Persie, Huntelaar) meglepetés lenne, ha nem szereznének három pontot.

 

HOLLANDIA–DÁNIA

Harkiv, ma, 18.00 Játékvezető: Skomina (szlovén)

A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Stekelenburg–Van der Wiel, Heitinga, Bouma, Willems–Van Bommel, N. de Jong–Robben, Sneijder, Afellay–Van Persie

Andersen–Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen–Zimling–Kvist, Eriksen– Rommedahl, Bendtner, Krohn-Dehli

EGYMÁS ELLENI MÉRLEG: 29 12 10 7 58:40

MI DÖNTHET?

* A dánok a legutóbbi hat meccsükön veretlenek, de a hollandokat negyvenöt éve nem győzték le. Ráadásul az Oranje a legutóbbi 25 tétmeccséből csak kettőt vesztett el.

* Van Persie. Az Arsenal csatára káprázatos formában érkezik az Eb-re, az angol bajnokságban 30 találattal gólkirály lett, a hollandok utolsó felkészülési meccsén két gólt rúgott az északíreknek.

* Ha van a hollandoknak gyenge pontjuk, az a védelem. Van Bronckhorst visszavonulása óta a hátvédsor bal oldala bizonytalan, a középhátvéd Mathijsen pedig sérülésből lábadozik.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?