Hiddink ajándékot ígér

Tegu. A labdarúgó-világbajnokság mai bronzcsatájának győztese lesz a vébék történetének 19. érmese. Sem Dél-Korea, sem Törökország még soha nem került dobogóközelbe. Ma 13.00 órakor tehát rendkívül fontos mérkőzést játszanak a csapatok.

Hiddink edző versenyt fut a játékosokkal, akik állítólag meg sem állnak a bronzéremigTASR/AP-felvátelA házigazda ázsiai országban ma utoljára telnek meg a városok utcái a szurkolók millióival, hogy tanúi legyenek csapatuk éremszerzésének. Ha ez sikerül, akkor a világbajnokságok történetében először kerül dobogóra e földrész valamelyik válogatottja. Guus Hiddink holland szövetségi kapitány vezetésével a vendéglátók már az alapcsoportból való továbbjutással teljesítették célkitűzésüket. Dél-Korea ugyanis korábbi öt vb-rajtja során mindig elbukott a nyitó fordulóban, sőt egyetlen mérkőzést sem nyert meg. A japánokkal közösen rendezett vébén azonban homlokegyenest megváltozott a helyzet, hiszen a koreaiak néhány élcsapatot is elbúcsúztattak: a csoportban Portugáliát, a nyolcaddöntőben Olaszországot és a negyeddöntőben Spanyolországot. Hiddink védencei mindössze egyszer maradtak alul, mégpedig az elődöntőben Németországgal szemben (0:1).

„Nagyon komolyan vesszük a bronzmérkőzést. Rendkívül igényes lesz a törökök elleni összecsapás, mert mindkét csapat számára hatalmas a tét” – jelentette ki az 55 éves holland edző, aki 1998-ban országa válogatottjával szerzett bronzérmet a világbajnokságon. Wisch szülötte a vébék történetében először vezetett két különböző csapatot a dobogó harmadik fokára. „Szurkolóinknak éremmel akarjuk meghálálni a remek támogatást. Ezért még száz százaléknál is nagyobb erőbedobással fogunk harcolni” – hangsúlyozta Hiddink, akinek ma jár le a koreai szerződése. „Mindkét csapatnak azonos az esélye a sikerre, mert a törökök hasonló stílusban játszanak, mint védenceim: szívesen támadnak, és technikailag remekül képzett játékosaik vannak.”

Hiddink várhatóan kezdő csapatában An Dzsung Hvant részesíti előnyben a veterán Hvan Sun Honggal (combhúzódása van) szemben. A védelemben egyetlen kérdőjel van, mert Csoj Dzsin Csul a keddi elődöntőben bokasérülést szenvedett.

Törökország második vébé szereplése során váratlanul magasra tört. Amíg 48 évvel ezelőtt elvérzett az alapcsoportban, most a bronzéremig menetelhet. Ilhan Mansiz, a negyeddöntőben Szenegálnak aranygólt lőtt támadó úgy véli, hogy kiegyenlített csata vár rájuk: „Tavasszal előkészületi mérkőzést játszottunk a koreaiakkal, így ismerjük erős és gyenge pontjaikat” – nyilatkozta a Besiktas Isztambul 26 éves játékosa. Az említett mérkőzést márciusban a németországi Bochunban játszották, és gól nélkül végződött.

Senul Günes, a török csapat szövetségi kapitánya csalódott volt a Brazíliától elszenvedett elődöntőbeli vereség után. Azóta azonban győzelmi légkört igyekszik teremteni játékosai körében. „Közel öt évtized után jutottunk ki újra a vb-re és bekerültünk a mezőny legjobb négy csapata közé. Ám nem sikerült feljutnunk a csúcsra. Ha legyőztük volna Brazíliát, állítom, hogy a döntőben nyerünk Németország ellen. Nem adjuk fel előre a bronzcsatát sem, mert érmet akarunk” – mondta magabiztosan a napokban 50 éves Günes.

TERVEZETT KEZDŐ CSAPATOK, Koreai Köztársaság: Li Von Dzse– Csoj Dzsin Csul, Hong Mjung Bo, Kim Te Jung–Park Dzsi Szung, Szong Csong Gug, Ju Szang Csul, Li Jung Pjo–Csa Du Ri, An Dzsung Hvan, Li Csun Szo. Törökország: Rüstü Recber–Fatih, Alpay, Emre Asik, Ümit Davala–Bastürk, Tugay, Emre Belözoglu, Hakan Sükür–Ilhan, Arif. A meccset a kuvaiti Szaad Mane vezeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?